B.T.’s lokalmedier er kommet ”flyvende fra start”: Alligevel nedlægges der stillinger

Allerede tre måneder efter lanceringen af B.T.’s satsninger i landets store byer, bliver der skåret i antallet af stillinger

”Vi er kommet flyvende fra start, med stærke redaktioner centralt placeret og en perlerække af interessante historier.”

Sådan indleder B.T.’s ansvarshavende chefredaktør, Michael Dyrby, og digital marketingdirektør, Lisbet Røge Jensen, en mail til hele Berlingske Media fra den 25. november.

Mailen handler om de satsninger i landets store byer, som Berlingske Media iværksatte med nye B.T.-redaktioner med 32 reportere i landets store byer i starten af efteråret.

Trods den flyvende start er det ikke gået helt som forventet, idet brugerne ikke logger ind, og det kniber med de digitale abonnenter. Derfor bliver forretningsmodellen nu justeret, fremgår det af mailen.

Det betyder, at der fra 3. januar ikke vil blive produceret betalingsartikler fra city-redaktionerne.

”Det betyder også, at vi gør vores produktion mere enkel og nedlægger vores storbydesk i Pilestræde. De pågældende medarbejdere bliver skrivende eller redigerende,” skriver ledelsen i mailen.

”Når det redaktionelle stof bliver gratis, skal vi også bruge færre timer til produktion af betalt indhold fra storbyerne,” står der videre.

Skærer på tilkaldevikarer

Ifølge tillidsrepræsentant på B.T. Rasmus Skat Andersen betyder det lavpraktisk, at der bliver skåret i antallet af stillinger på redaktionerne. Der bliver skåret, hvad der svarer til én person på hver af city-redaktionerne.

”Det er tilkaldevikarerne, man skærer ned på. Det drejer sig om to studerende i Odense, som har delt en stilling, én i Aalborg og én i Aarhus,” siger Rasmus Skat Andersen og tilføjer:

”Og så derudover en helt stribe tilkaldevikarer i København, som ikke har fået vagter i januar, som følge af at man har flyttet flere fastansatte over på breaking og dermed skal bruge færre tilkaldevikarer.”

At storby-desken i Pilestræde bliver nedlagt, betyder imidlertid ikke fyringer, men de pågældende medarbejdere bliver flyttet til andre stillinger.

Kom som en overraskelse

Rasmus Skat Andersen siger, at det er kommet som en overraskelse for mange, at justeringerne kommer så hurtigt.

”Da det i sin tid blev præsenteret, var det jo præsenteret som en langsigtet plan, så det er meget kort tid kun at give det et par måneder,” siger han.

Fra tillidsrepræsentanternes side vil man nu holde øje med arbejdsbyrden for de medarbejdere, der fortsat er på redaktionerne.

”Det sker jo ud fra et besparelseshensyn. Så vores fokus er på at sikre, at det også passer med arbejdsopgaverne, når de bliver en mand mindre. Så de ikke bare skal spæne stærkere.”

I stedet for betalingsartiklerne vil B.T. forsøge at opbygge ’et attraktivt Digital Plus-abonnement’ med særlige fordele. Det vil blandt andet være oplæsning af artikler, arrangementer, spil og ingen reklamer.

”Vi er landets største digitale medie, og vi bliver endnu større. Vi er stærkt til stede med store redaktioner i Aarhus, Odense, Aalborg og København. Vi udgiver trafikavis mandag til fredag, og vi har et solidt kombi-abonnement med en stærk lørdagsavis til weekenden,” står der i mailen sendt til hele Berlingske Media.

Ansvarshavende chefredaktør Michael Dyrby er i øjeblikket hjemsendt efter dokumentaren om kulturen på TV 2, som blev sendt på discovery+ i sidste uge. Journalisten afventer et interview med chefredaktør på B.T., Jonas Kuld Rathje.

0 Kommentarer

Læs også

Chefredaktør: B.T. angriber os med for lange og mange citathistorier

Fire medier citeret 70 gange hos B.T. på halvanden måned: “Det er træls”

19. OKTOBER 2021