TV 2 overenskomst

Vanskelige forhandlinger: DJ glemte at opsige TV 2’s overenskomst

Dansk Journalistforbund og TV 2 har netop indgået en ny etårig overenskomst. Forhandlinger blev besværliggjort af en menneskelig fejl fra forbundets side

En noget opsigtsvækkende forhandlingssituation har været med til at gøre, at TV 2 igen har indgået en etårig overenskomst.

Dansk Journalistforbund glemte nemlig at opsige overenskomsten rettidigt. Det har betydet, at TV 2 reelt kunne have valgt at lade den eksisterende overenskomst køre videre uden ændringer – og uden lønstigninger.

Det skriver journalistforbundet på sin hjemmeside, hvor det bliver uddybet, at der er tale om en menneskelig fejl.

”Det er stærkt beklageligt, at der er sket denne fejl, og jeg ved, at det har gjort forhandlingerne og forløbet meget vanskeligt for TV 2’s tillidsfolk. Så jeg vil gerne anerkende, at det har været svært og krævende for tillidsfolkene at nå i mål med aftalen,” udtaler DJ-formand Tine Johansen på forbundets hjemmeside.

Kun ændringer på løn

Det er andet år i træk, at TV 2 og Dansk Journalistforbund indgår en etårig overenskomst. Sidste år var forhandlingerne besværet af corona-situationen, og parterne blev enige om kun at ændre på grundlønnen i overenskomsten.

Det samme gør sig gældende i år. Basislønnen bliver hævet med 600 kroner, og de overenskomstansattes personlige tillæg bliver hævet med 225 kroner. Derudover er der et beløb svarende til 325 kroner per medarbejder, der skal uddeles ved individuelle forhandlinger.

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund skal tage stilling til aftalen hurtigst muligt, hvorefter resultatet skal sendes til urafstemning blandt de omkring 465 medlemmer af forbundet hos TV 2.

 

 

0 Kommentarer