Sparerunde

Uro præger medarbejdere på JFM: Seks har sagt op siden januar

Tillidsrepræsentanterne på JFM ved endnu ikke, hvad sparerunden får af konsekvenser for medarbejderne. Men medarbejderne er præget af uroen, fortæller en af dem

Medarbejdere på JFM’s medier har de seneste måneder haft mere eller mindre konstante trusler hængende over hovedet.

Først blev en sparerunde meldt ud i slutningen af sidste år, som resulterede i en række afskedigelser i januar.

Og så bebudede ledelsen på JFM efterfølgende, at lønstigninger over to procent ved de netop overståede overenskomstforhandlinger ville resultere i en ny sparerunde.

Den trussel har ledelsen på JFM tænkt sig at leve op til, oplyser chefredaktør Peter Orry til MediaWatch:

”Det har ikke ændret sig, siden vi meldte det ud. Det var vores ærlige melding på forhånd, og lige nu regner vi på, hvordan det skal udmøntes,” siger han og udelukker at konkretisere, hvorvidt det betyder stillingsnedlæggelser.

Præger medarbejdere

Ifølge tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen fra JFM-mediet Randers Amtsavis har ledelsen endnu ikke konkretiseret meldingerne om en sparerunde, og derfor ved tillidsrepræsentant-gruppen i JFM endnu ikke, hvorvidt det får personalemæssige konsekvenser.

Han siger dog til Journalisten, at det præger medarbejderne meget, at der nu er tale om nye besparelser oven på fyringsrunden i januar:

”Og nu har medarbejderne så i næsten to en halv måned haft den her trussel fra ledelsen hængende over hovedet,” siger Per Schultz-Knudsen og henviser også til forhandlingen af de lokale aftaler, hvor ledelsen også pludselig smed 20 stillinger ind med en trussel om, at de kunne blive nedlagt.

Usikkerheden i forbindelse med overenskomstforhandlingerne har også fyldt meget:

”Og det præger selvfølgelig folk med den usikkerhed. Siden fyringerne i januar er vi vist oppe på seks medarbejdere, der har sagt op. Det er jo netop, fordi folk begynder at kigge sig rundt efter steder, hvor de føler sig mere sikre,” siger Per Schultz-Knudsen.

Har ikke spillet rolle i forhandlinger

Han understreger dog, at truslen fra ledelsen ikke har fyldt noget i de netop overståede forhandlinger mellem DJ og Danske Medier Arbejdsgiverforening.

Den resulterede i en overenskomstaftale, der endnu ikke har været til urafstemning hos medarbejderne, men er blevet godkendt og anbefalet af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.

”Vi sagde fra starten fra vores side af, at vi forhandler for at skaffe så store goder som muligt til vores kolleger. Og så må ledelsen jo efterfølgende tage ansvaret for de konsekvenser, den vil drage af det,” siger Per Schultz-Knudsen, der selv deltog i forhandlingerne som repræsentant for JFM-medarbejderne.

Til MediaWatch oplyser chefredaktør Peter Orry, at man vil melde de konkrete planer for sparerunden ud internt og eksternt inden længe.

0 Kommentarer