Uenighed om retningen: Chefredaktør stopper efter få måneder i luften med nyt medie

Søren Schultz Jørgensen stopper som ansvarshavende chefredaktør for det digitale videnskabsmedie Vid & Sans

Mindre end et halvt år efter lanceringen stopper Søren Schultz Jørgensen som ansvarshavende chefredaktør for mediet Vid & Sans. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ifølge den nu tidligere chefredaktør skyldes hans afgang, at der ikke er enighed om retningen for mediet, der udgives af Aarhus Universitetsforlag.

”Jeg har villet et stramt styret og journalistisk ambitiøst aktuelt forskningsmedie. Forlaget vil i højere grad en linje, hvor indholdet udvikles sammen med forskerne,” udtaler Søren Schultz Jørgensen.

Han oplyser desuden, at fratrædelsen sker efter gensidig aftale med forlagets direktør, og at han fortsætter som konsulent for Aarhus Universitetsforlag.

Vid & Sans blev lanceret i oktober med en bevilling fra Innovationspuljen på 3,1 millioner kroner. Det erklærede mål var at løse tillidskrisen mellem medier og forskere, blandt andet ved at samarbejde med forskerne i stedet for ”at bruge dem”, som Søren Schultz Jørgensen dengang forklarede.

Mediets nye chefredaktør bliver Anne Engedal, direktør for radioproduktionsselskabet Videnslyd A/S, som bor i samme hus som Aarhus Universitetsforlag.

Anne Engedal kommer til at varetage jobbet som chefredaktør sideløbende med arbejdet som direktør for Videnslyd.

Ifølge forlagets direktør skal husets netværk i forskningsmiljøet i højere grad udnyttes i indholdsproduktionen til Vid & Sans.

0 Kommentarer