Løn og vilkår

TV 2-overenskomst stemt igennem med historisk høj stemmeprocent

83 procent af de afgivne stemmer har sagt ja til den nye overenskomst mellem DJ og TV 2

Onsdag stemte 83 procent af TV 2’s ansatte ja til den overenskomst mellem Dansk Journalistforbund (DJ) og TV 2, der blev forhandlet på plads for cirka tre uger siden.

Dermed kender de ansatte rammen om deres løn og vilkår for de næste tre år, og den freelanceaftale, der bliver set som et nybrud i aftalen, er nu en realitet.

Ifølge DJ deltog 356 af de 474 stemmeberettigede i afstemningen, hvilket giver en stemmeprocent på 75,1. Det er den næsthøjeste på TV 2, siden den første overenskomst tilbage i 1988.

DJ’s forhandlingsleder, Henrik Bruun, noterer sig desuden, at 14 procent nej-stemmer er noget færre end i 2022, hvor 25 procent sagde nej tak til overenskomstfornyelsen.

Freelanceaftale og fritvalgsordning

Også TV 2’s tillidsfolk glæder sig over det klare ja.

”Det skyldes efter al sandsynlighed, at vi denne gang er lykkedes med at lave en aftale for freelancerne, og at den nye fritvalgsordning giver nyansatte mere frihed,” udtaler hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten til DJ.

Det er første gang i TV 2’s historie, at overenskomsten rummer en aftale for stationens freelancere. Aftalen sikrer blandt andet automatiske lønstigninger i takt med de fastansattes.

Fritvalgsordning betyder, at medarbejderne selv kan vælge, om den sjette friuge og sabbatordningen skal afvikles som frihed, udbetales som løn eller indbetales til pension.

14 procent stemte nej

Aftalen sikrer de 517 overenskomstansatte en gennemsnitlig lønstigning på 4.145 kroner om måneden over de næste tre år. Det svarer til omtrent 8,25 procent.

Basislønnen for alle kommer i 2025 til at ligge på 31.375 kroner, mens resten af pengene fordeles efter medarbejdernes individuelle lønforhandlinger med ledelsen.

Ud over de 83,4 procent ja-stemmer var der 14,3 procent nej-stemmer og 2,3 procent blanke, oplyser DJ.

0 Kommentarer