Besparelser

Ti redaktionelle medarbejdere fyret på Nordjyske

”Vi har forsøgt at få forhandlet frivillige fratrædelser igennem, men det har ledelsen ikke været interesseret i,” siger tillidsrepræsentant

Det Nordjyske Mediehus har tirsdag morgen fyret 10 redaktionelle medarbejdere. Dertil kommer et ukendt antal ansatte i andre funktioner.

”Denne gang har man fokuseret meget på, at fyringerne kommer bredt i koncernen,” siger tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn til Journalisten.

Fyringsrunden blev meldt ud tidligere på måneden, da administrerende direktør Morten Vinther Jensen ifølge Journalistens oplysninger orienterede mediehusets medarbejdere om, at der – hvis der ikke blev reageret – skulle spares for over 60 millioner kroner i koncernen.

”Vi har forsøgt at få forhandlet frivillige fratrædelser igennem, men det har ledelsen ikke været interesseret i. Det undrede mig, for det ville i mine øjne være den ordentlige måde at gøre det på,” siger Merete Ejsing Horn.

Stor sparerunde

Medarbejderne i Det Nordjyske Mediehus har været opmærksom på den økonomisk svære situation.

”Det har vi kunnet mærke på ledelsen i de forhandlinger, vi har haft,” siger Merete Ejsing Horn.

Seneste fyringsrunde fandt sted 29. november 2022, og dagens afskedigelser kommer dermed knap et år senere.

”Jeg er meget ked af, at vi skal sige farvel til 10 dygtige kolleger. Ingen fra redaktionen er blevet fyret, fordi de er dårlige. De er alle dygtige og loyale og gode kolleger, hvoraf mange har været her i 25-30 år,” siger Merete Ejsing Horn.

Røde tal på bundlinjen

I det seneste årsregnskab leverede Nordjyske et underskud på 7,4 millioner kroner efter et fald i omsætningen på både annoncer og abonnement.

I 2022-regnskabet blev det forudset, at 2023 ville blive udfordrende og resultere i et underskud:

”Den strukturelle udvikling for de nordjyske medieaktiviteter vil fortsætte i 2023 med faldende indtægter fra print og let stigende digitale indtægter, hvilket sammen med store stigninger til distribution og produktionsomkostninger, herunder papir, udfordrer resultatet i 2023,” hedder det i ledelsesberetningen.

Ifølge Journalistens oplysninger præsenterer ledelsen i Det Nordjyske Mediehus en ny organisering med øget fokus på digital journalistik for de ansatte i koncernen.

Hjælp til de opsagte

Dansk Journalistforbund har været til stede med tre personer for at hjælpe berørte ansatte.

”Det er en meget hård dag, og mange har grædt. Det er en meget hård dag, fordi folk skal sige farvel til hinanden.”

Merete Ejsing Horn roser den hjælp, som DJ er kommet med.

”Vi har lært at bitter erfaring, at der ville være brug for det,” siger hun.

0 Kommentarer