Sparerunde

Stor sparerunde meldt ud på Nordjyske

Det Nordjyske Mediehus skal endnu en gang spare. Sidste sparerunde var for præcis et år siden

Hvis der ikke gøres noget, skal der spares for over 60 millioner kroner i Det Nordjyske Mediehus.

Nogenlunde sådan faldt ordene, da administrerende direktør Morten Vinther Jensen tidligere torsdag orienterede medarbejderne om en omfattende spareplan, erfarer Journalisten.

Over for Journalisten vil Morten Vinther Jensen ikke bekræfte beløbet, men vil udelukkende bekræfte, at der kommer en sparerunde:

”Vi kommer til at skulle spare nogle penge, det er helt sikkert. Men resten har jeg ikke nogen kommentarer til,” siger han og henviser til de kommende forhandlinger med tillidsrepræsentanterne i huset.

Vil arbejde for frivillige fratrædelser

Ifølge Journalistens oplysninger var der ikke mange konkrete informationer på dagens møde, hvor Morten Vinther Jensen også gav udtryk for, at alt i huset kan komme i spil i forhold til besparelser.

Tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn vil heller ikke gå ned i de konkrete forhold, men bekræfter, at man fra tillidsværkets side har indledt forhandlinger med ledelsen:

”Vi er omfattet af fortrolighed under de her forhandlinger, så jeg kan ikke sige så meget andet end, at det på den ene side ikke er overraskende, når man ser på hele mediebranchen i øjeblikket, men alligevel opleves det som voldsomt,” siger hun.

Her henviser hun også til, at det i november måned er præcis et år siden, at der sidst var en sparerunde på Nordjyske, hvor man sagde farvel til 10 medarbejdere.

Ifølge Merete Ejsing Horn er der blandt medarbejderne en følelse af, at oplysningerne om sparerunden for nuværende er meget ukonkrete.

Selv om forhandlingerne omfattes af fortrolighed, kan hun godt afsløre, at DJ-tillidsfolkene vil kæmpe for retten til frivillige fratrædelser, og at opsagte medarbejdere får ret til hurtig fritstilling.

”Vi mener, at frivillige fratrædelser er en fordel for både ledelse og medarbejdere. Jeg kan ikke se nogen ulemper. Folk, som vælger at gå selv, har en anden og nemmere afsked med deres arbejdsplads,” siger hun.

Presset økonomi

I det seneste årsregnskab pegede Nordjyske allerede på, at der var usikre økonomiske tider i horisonten.

Nordjyske havde i 2022 et underskud på 7,4 millioner kroner efter et fald i omsætningen på både annoncer og abonnement.

I regnskabet blev det også forudset, at 2023 ville blive udfordrende og resultere i et underskud:

”Den strukturelle udvikling for de nordjyske medieaktiviteter vil fortsætte i 2023 med faldende indtægter fra print og let stigende digitale indtægter, hvilket sammen med store stigninger til distribution og produktionsomkostninger, herunder papir, udfordrer resultatet i 2023,” hedder det i ledelsesberetningen.

0 Kommentarer