Besparelser

Syv medarbejdere forlader Radio4 efter chok-melding

Fire medarbejdere på DJ-overenskomst er enten blevet fyret eller har indgået en aftale om frivillig fratrædelse

Det var et chok og fuldstændigt uventet for medarbejderne på Radio4, da det for nylig blev meldt ud, at der skulle nedlægges stillinger på kanalen på grund af en ny regel på skatteområdet.

Nu står det klart, at besparelserne betyder, at otte stillinger på radioen bliver berørt.

Fem medarbejdere, herunder to på DJ-overenskomst, er blevet afskediget, og der bliver nedlagt en ubesat stilling. Samtidig har to medarbejdere på DJ-overenskomst indgået aftale om en frivillig fratrædelse.

”Først og fremmest er jeg ked af, at vi skal tage afsked med gode kolleger, som har været med til at opbygge radioen. De har alle leveret en solid indsats i en virkelig travl periode, hvor vi både har udviklet og leveret liveradio og programmer døgnet rundt. Det er jeg dem taknemmelig for,” siger Anne-Marie Dohm i et skriftligt svar til Journalisten.

Tillidsrepræsentant for DJ-medlemmerne på Radio4 Kasper Harboe fortalte i sidste uge, at medarbejderne slet ikke havde forventet en fyringsrunde. I dag roser han dem for deres håndtering af forløbet.

”Det er selvfølgelig en katastrofe for de mennesker, der er blevet fyret. Samtidig har der været en forståelse af, at det, der rammer radioen, ikke er nogens skyld. De er gået igennem den her usikre periode på en flot måde,” siger han og tilføjer:

”Vores fokus har været på, at når vi skal arbejde videre, bliver det på en måde, så vi stadig laver gode ting.”

Øger udgifter med otte millioner kroner

Det var ikke kun medarbejderne, men også ledelsen, der var overraskede over besparelserne. De er udløst af nye skatteregler, der kommer til at øge radiostationens omkostninger med otte millioner kroner årligt.

Fire af de millioner skulle findes inden udgangen af april, mens de sidste fire millioner kroner skal findes ved yderligere varige reduktioner for fire millioner kroner med effekt fra årsskiftet.

”Vi er alle rigtigt ærgerlige over at få et uforudsigeligt benspænd af den slags. Men det er vigtigt for os at fastholde vores høje kvalitet i programmerne og de vækstmål, som vi har sat os,” sagde Anne-Marie Dohm, administrerende direktør for Radio4, i en skriftlig udtalelse til Journalisten i sidste uge.

Hun understregede i samme anledning over for MediaWatch, at besparelserne ikke får indflydelse på målet om at nå op på 350.000 ugentlige lyttere eller programmernes kvalitet. Det står stadig til troende.

”Vi har valgt at tilpasse vores økonomi ved at fjerne opgaver og funktioner på en måde, så vi sikrer, at vi kan fastholde vores ambitioner og mål for radioen. Vi har en enormt høj kvalitet i indholdet – uanset om det er kultur, debat, politik, videnskab eller undersøgende dokumentarer. Og vi skal fortsætte vores mål om at øge kendskabet til radioen og dermed også styrke udbredelsen af indholdet på FM og podcast,” udtaler Anne-Marie Dohm i et skriftligt svar.

0 Kommentarer

Læs også

Sparerunde

Chok på Radio4: Skal spare millioner og nedlægge stillinger

20. APRIL 2023