Sparerunde

Sparerunde på JP er afsluttet: To-cifret antal medarbejdere afskediget

Som led i besparelsen er printsekretariatet på Jyllands-Posten blevet nedlagt og dets medarbejdere fratrådt, ligesom en række medarbejdere er blevet afskediget og har indgået frivillige fratrædelsesordninger

Et par svære uger for de ansatte på Jyllands-Posten fik i går sin foreløbige afslutning, da ”et to-cifret antal medarbejdere” blev afskediget.

Dermed er en af de største omkostningsreduktioner i avisens historie afsluttet, lyder det i en pressemeddelelse fra Jyllands-Posten.

Til Journalisten forklarer tillidsrepræsentant Michael Stenvei, at otte fastansatte og syv faste freelancere fra printsekretariatet er stoppet, mens yderligere 13 medarbejdere på redaktionerne er blevet afskediget, og fem har fået en aftale om frivillig fratrædelse.

”Det har været nogle svære uger for Jyllands-Posten, fordi vi må sige farvel til højt værdsatte medarbejdere. Men det betyder også, at avisen nu igen kan se konturerne af en sund økonomi. Det er en forudsætning for den grundlæggende forandring, vi skal i gang med nu,” siger konstitueret ansvarshavende chefredaktør Marchen Neel Gjertsen i pressemeddelelsen.

Chefer er blevet afskediget

For to uger siden præsenterede Jyllands-Posten et opdrag, hvor der blev lagt op til at nedlægge 25 redaktionelle stillinger og udlicitere 12-13 ansatte til virksomheden Wunderkind.

Den udmelding fik journalisterne på mediet til en kræve en ”markant reduktion af det forvoksede cheflag, som bærer en stor del af ansvaret for, hvor vi står,” som det lød i en udtalelse.

Onsdag kom det så frem, at Jyllands-Posten valgte at opsige samarbejdet med ledende redaktør Christian Thye-Petersen, administrerende redaktør Lone Sørensen og opinionsredaktør Palle Weis.

Jyllands-Posten har også foretaget øvrige justeringer i ledelseslaget, hvor fire redaktører forlader ledergruppen på avisen. To af lederne overgår ifølge mailen til DJ-kontrakter, en går på pension, og den sidste får en anden rolle i huset.

Ifølge Marchen Neel Gjertsen markerer gårsdagens afskedigelser ikke kun, at spareøvelsen nu er slut. Det markerer også begyndelsen på en mere digital fremtid.

”Alle Jyllands-Postens medarbejdere er indstillede på nu at sætte alt ind på at få vores journalistik ind i en digital fremtid. Vores indhold er vejen videre, og vi går ikke tilbage til at arbejde på samme måde som før, for så ender vi hurtigt et dårligt sted igen,” udtaler Marchen Neel Gjertsen i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer