Retten har talt: Olfi-stifter dømt til at betale 50.000 kr. i tort til erhvervsmand

Til gengæld er Peter Ernstved Rasmussen frifundet i injuriesagens øvrige forhold og frifundet for straf

Internetmediet Olfis stifter og chefredaktør, Peter Ernstved Rasmussen, er tirsdag ved Københavns Byret blevet dømt til at betale 50.000 kroner i tortgodtgørelse til erhvervsmanden Jeppe Handwerk.

Det skriver Peter Ernstved Rasmussen selv på Twitter og i en artikel på olfi.dk.

Her uddyber han også, at han skal betale tort for at have fremført en såkaldt ”ubeføjet påstand” mod Jeppe Handwerk og virksomheden Copenhagen Global i en artikel.

Det drejer sig om en væsentlig passage i en artikel om Forsvarets køb af militære jetski, hvor Peter Ernstved Rasmussen skrev, at artiklen var ”en historie om magt og måske i virkeligheden også om korruption, som Transparency International definerer som ”misbrug af betroet magt for egen vindings skyld”.

Den passage var ifølge retten ikke berettiget, og derfor skal Peter Ernstved Rasmussen betale tort.

Til gengæld er han frifundet i sagens øvrige påstande om æreskrænkelser og også frifundet for straf i form af bøder eller fængsel.

Hos Olfi kommer dommen bag på den ansvarshavende chefredaktør.

”Jeg var overbevist om, at retten ville frifinde mig i alle forhold. Og jeg mener, at retten har anlagt en meget streng vurdering af Olfis journalistik,” udtaler Peter Ernstved Rasmussen, der sammen med sin advokat grundigt vil overveje, om dommen skal ankes.

Krævede ”størst mulig straf”

Dommen er kulminationen på en sag, der begyndte i april 2020. Her blev Peter Ernstved Rasmussen stævnet for æreskrænkelser af den private virksomhed Copenhagen Global og direktør Jeppe Handwerk.

Stævningen kom på baggrund af artikler i Olfi om nogle af Copenhagen Globals handler med Forsvaret, som ifølge Handwerks advokat var æreskrænkende.

Blandt andet hæftede advokaten sig ved, at Peter Ernstved Rasmussen i artiklerne har brugt ordet ”korruption”. I researchfasen bemærker advokaten også, at Peter Ernstved Rasmussen har henvendt sig til Jeppe Handwerks private nabo og har fremsat ”usande beskyldninger”.

Kravet lød på ”størst mulig straf” og en tortgodtgørelse på 200.000 kroner.

Helt så galt gik det dog ikke for Peter Ernstved Rasmussen, som altså slipper med at skulle betale 50.000 kroner.

DJ-formand ærgrer sig

Det er Dansk Journalistforbund, som har ført sagen på vegne af Peter Ernstved. Her var den umiddelbare vurdering ifølge formand Tine Johansen, at der ikke var ”fugls føde på den stævning”.

Peter Ernstved Rasmussen selv mente, at Copenhagen Global forsøgte at presse ham til tavshed.

”Det er et meget voldsomt forsøg på at skræmme mig til at indstille min research. Men hvis de tror, at de kan true mig til at tie, så må de tro om igen,” udtalte Peter Ernstved Rasmussen i forbindelse med stævningen i 2020.

Journalisten har været i kontakt med Peter Ernstved Rasmussen om dommen, men han henviser til sit eget skriv om den på olfi.dk.

På Twitter kalder Tine Johansen resultatet af dommen for en ”ærgerlig konklusion”.

0 Kommentarer