Redaktør løber for avisens fremtid – satser på 17 runder om Damhussøen

Coronakrisen har været hård ved lokalavisen Rødovre Lokal Nyt, der har mistet op mod én mio. kr. Søndag forsøger redaktør André Bentsen at råde bod på skaden ved at få donationer fra læserne for hver tur, han løber rundt om lokal sø

”Jeg bliver meget skuffet, hvis jeg ikke løber et maraton – især fordi det handler om avisens fremtid.”

Sådan siger redaktør på Rødovre Lokal Nyt André Bentsen, der har sat sig selv på en hård opgave. På søndag den 2. maj har han nemlig lovet at løbe så mange gange rundt om den lokale sø, Damhussøen, som han kan nå, mod donationer fra læserne.

Det sker som led i at sikre lokalavisens journalistik fremover. Coronakrisen har nemlig været hård ved Rødovre Lokal Nyt, der har mistet op mod en million kroner i annonceindtægter, fortæller André Bentsen.

”Vi er ikke ved at gå konkurs, men det er klart, at hvis vi ikke gør et eller andet nu, så vil det gå ud over avisens kvalitet,” siger han.

Regner med over en kvart million

Situationen fik André Bentsen og resten af redaktionen til at overveje mulighederne for at udnytte Rødovre-borgernes goodwill til at få lidt ekstra penge i kassen. Og da en læser tog initiativ til motionsløbet Damhus-ultra.dk, opstod idéen.

De seneste to uger har læserne derfor kunnet støtte med et par kroner per omgang, redaktøren når rundt om søen. I skrivende stund har mere end 300 sagt ja til at støtte med et beløb per omgang.

”Man kan maks. løbe 17 omgange, og det vil give over en kvart million. Så det har jeg tænkt mig at prøve,” siger André Bentsen.

Der er omtrent 3,5 kilometer rundt om søen, så løber man 17 omgange, er det cirka 60 kilometer. André Bentsen er en habil løber, men formen er ikke, hvad den har været, fortæller han.

”Jeg har haft corona sidste år, og jeg har galopperende astma, så jeg blev ret hårdt ramt. Min lungefunktion er stadig nede med fem procent. Men jeg skal gøre, hvad jeg kan. Vi har bestilt lidt ekstra Redbull og en kanelsnegl til at holde blodsukkerniveauet oppe,” siger han.

Et kæmpe skulderklap

Men for redaktøren er initiativet ikke bare et skørt forsøg på at lukke et hul i pengekassen her og nu.

”Jeg er meget overrasket over, at der allerede er så mange, der har bakket op og støttet. Det er et kæmpe skulderklap, og det giver da lidt blod på tanden, at så mange er så glade for vores lokale nyheder, at de hellere vil betale penge for det end at se niveauet falde,” siger han.

Hvilken forskel vil pengene gøre for jer?

”Det vil give noget ro i maven og gøre, at vi kan fortsætte med at lave avis, som vi kan lide det. Det vi sige kritisk, konstruktivt og aktivistisk. Og så vil det betyde, at vi kan se, at der er mulighed for en anden model for finansiering af avisen,” siger André Bentsen.

 

0 Kommentarer