Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:40 20.09.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Radio4 søger alligevel ikke en ”woke” direktør 

Radio4 søger alligevel ikke en ”woke” direktør 

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Radio4 har med en ny jobannonce sat jagten ind på at finde en ny direktør og ansvarshavende chefredaktør, efter at Anne-Marie Dohm for nylig forlod taleradioen.

Af titlen på jobopslaget fremgik det fra i fredags og frem til i dag, at Radio4 søger en topchef, der ”er så woke, at du gør Radio4 til den ultimative markedsudfordrer i radiobranchen”.

Det bliver ikke forklaret i jobopslaget, hvad Radio4 mener med ordet ”woke”, eller hvorfor det kræver en, der er ”woke”, at gøre Radio4 til ”den ultimative markedsudfordrer i radiobranchen”.

Journalisten har de seneste dage forsøgt at få Radio4’s bestyrelsesformand og viceadministrerende direktør, Bjarne Werner Munck, til at forklare jobopslaget. Det har han afvist.

”Jeg har ingen kommentarer til dette. Annoncen flugter fint med vor ny kampagne, som over tid også vil forplante sig i radioens indhold,” skrev han tirsdag på sms.

Alligevel er titlen på jobannoncen i dag ændret, så Radio4 nu søger ”en ikke så forudsigelig direktør” i stedet for en direktør, der er ”woke”.

Det skyldes ifølge Sussi Overgaard, salgsdirektør hos Jobdanmark, der er ansvarlig for jobannoncen, at deres tekstforfatter i første omgang ”fik trykket på publiceringsknappen for hurtigt”.

”Det var ikke forkert at skrive ”woke”. Det var bare et mere passende ordvalg at skrive ”ikke så forudsigelig”,” forklarer Sussi Overgaard.

Men ”woke” og ”ikke så forudsigelig” betyder vel ikke det samme?

”Jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme det nærmere,” forklarer Sussi Overgaard og tilføjer, at det simpelthen var en menneskelig fejl, der gjorde, at opslaget med ”woke” i titlen kom ud en korrekturgang for tidligt.

Journalisten har også spurgt Bjarne Werner Munck, hvorfor jobopslaget er ændret. Han er ikke vendt tilbage.

Opdateret kl. 14.55: Forklaring fra Jobdanmark tilføjet. 

SENESTE NYT

Flere nyheder