Radio

Programmer på DR’s ungdomskanal bliver skiftet ud: ”P3 skal ikke være lydtapet”

Ændringerne sker ifølge P3’s redaktionschef, Isabella Hindkjær, for at fremtidssikre P3 og gøre det til et markant brand, der er holdninger til

DR’s ungdomskanal kan se frem til markante ændringer i sendefladen.

Det fortæller redaktionschef Isabella Hindkjær i dag til Journalisten, efter at det i går kom frem, at en række programmer og værter bliver fortid på kanalen som led i et kursskifte.

Ifølge hende skal P3 være langt mere dagsordensættende og aktualitetspræget, end kanalen er nu, og derfor vil den nye kurs medføre ændringer i hele P3’s tilgang til indholdet.

”Den nye kurs indebærer store forandringer på P3. Vi vil gerne lave historier, som folk forholder sig til, og som får dem til at lytte efter. Vi vil være et markant brand, der er holdninger til, og en markant profil, så ingen er i tvivl om, hvordan det lyder, når man lytter til P3,” siger Isabella Hindkjær og tilføjer, at det også må betyde ændringer.

”Vi har brug for at fremtidssikre P3’s brand, så det kan stå lige så stærkt for fremtidige generationer af unge voksne, som det tidligere har gjort.”

Store ændringer i flowradio

Derfor vil der ifølge Isabella Hindkjær være tale om markante ændringer på hele kanalen. I første omgang fortæller hun om en række programmer i P3 Lyd, der ikke vil fortsætte i det nye år.

”De store ændringer kommer til at ligge primetime i hverdagen,” siger Isabella Hindkjær.

”I 2024 lancerer vi en ny formiddag. Det betyder, at de formiddagsprogrammer, vi har i fladen nu, ikke fortsætter. Det bliver en ny titel, der overtager det,” siger redaktionschef på P3 Isabella Hindkjær og tilføjer:

”Vi kommer også til at kigge på hele vores musikportefølje. Der har vi også lagt en ny strategi. Vores musikprogrammer kommer til at se markant anderledes ud, og dem har vi jo rigtig mange af igennem sådan en uge.”

Derudover vil P3 allerede i oktober lancere et nyt program i den sene eftermiddag fra 16 til 18 i hverdagene. Programmet skal hedde ’Balalajka’ og vil være et aktualitetsprogram. Værterne bliver 24syv journalist Anton Ringdal og Mathilde Muus, som lige nu er vært på Skala.fm.

”Det er et erklæret aktualitetsformat, hvor vi samtidig har en ambition om, at vi vil være underholdende, og vi vil engagere målgruppen på målgruppens præmisser. Det kommer ikke til at se ud i ’Balalajka’, som det gør i ’Go’ Morgen P3’,” siger Isabella Hindkjær.

Weekend flytter til hverdage

Derudover vil P3’s nye weekendsatsning ’Carte Blanche’ fra januar overtage sendefladen i hverdagene fra 14 til 16, hvilket også åbner op for et nyt formiddagsprogram i weekenden. Morgensendefladen klokken 7-10 i weekenden vil blive erstattet med et nyt program, som stadig er i udvikling. Også det skal være et aktualitetsformat, som i modsætning til nu skal sende live.

P3 vil også lancere en række nye podcast-titler i det nye år, som skal dyrke de fortællende elementer og gå i dybden med samfundstendenser og historiske begivenheder.

Det betyder blandt andet, at P3’s nuværende formiddagsprogrammer ’Formiddagen med Frederik og Frederikke’, samt formiddagsprogrammer med skiftende værter og ’WeekendMorgen’ lukker. Det betyder også et farvel til programmet ’De 17 procent’, der lige nu sender fra 14 til 16. Samlet set vil der være flere titler, der ikke videreføres, oplyser Isabella Hindkjær.

”P3 skal ikke være lydtapet. Vi vil lave historier, der sætter dagsordenen, og vi vil lave historier, som målgruppen virkelig kan mærke i maven.”

”P3 skal fortsat være rigtig godt selskab. Vi vil gerne være pissesjove. Men det står ikke i modsætning til, at vi også kan lave vedkommende aktualitetsindhold om de største historier på dagen.”

Synes du, P3 er lydtapet nu?

”Nej, det mener jeg absolut ikke, P3 er. Men radio er et vanemedie, og jeg vil gerne være meget ærlig og sige, at de ændringer, vi laver nu, handler om at styrke P3 på langt sigt og fremtidssikre P3 som Danmarks stærkeste unge brand.”

Ikke en spareøvelse

Ifølge Isabella Hindkjær er den nye strategi ikke en spareøvelse, og derfor afviser hun heller ikke, at P3 vil ansætte nye medarbejdere i det nye år.

”For at vi kan eksekvere på den nye strategi, så er vi også nødt til at lave et komplet eftersyn af den måde, vi arbejder på, men det er ikke en spareøvelse,” siger Isabella Hindkjær.

På trods af det vil forandringerne alligevel have stor betydning for en række medarbejdere på kanalen. I alt ni medarbejdere på P3, herunder fem tidsbegrænsede ansatte og fire freelancere, vil ikke blive forlænget i det nye år.

Isabella Hindkjær forklarer, at det er en langsigtet plan, der er blevet lagt.

”Det her er ikke noget, vi gør, for at vi kan se et udsving på et par procentpoint i næste måned. Det er ikke bare nogle taktiske greb,” tilføjer hun.

”Når vi kan mærke, det er noget, vores målgruppe i den grad efterspørger, er det vores opgave at sørge for, at vi kan understøtte det digitalt på en måde, så vi kan bringe flowradio ind i fremtiden.”

Præcis hvor mange programmer, der ikke kommer til at fortsætte ind i 2024, vil Isabella Hindkjær ikke løfte sløret for endnu.

”Der er også nogle ting, jeg ikke kan blive mere konkret omkring lige nu. Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle, hvordan hele vores sendeplan ser ud i januar 2024, men det er stadig noget, vi er i gang med at udvikle på,” siger Isabella Hindkjær.

0 Kommentarer