Praktik

Praktikudvalg med desperat appel: ”Please, kig jer omkring”

Der mangler omkring 50 praktikpladser til studerende i journalistik og tv- og medie-tilrettelæggelse. Rettet den 11. maj klokken 8.39

En usædvanligt stor mangel på praktikpladser til spirende journalister, fotojournalister og tv- og medietilrettelæggere får nu praktikudvalget til at sende en appel til landets mediearbejdspladser:

”Please, kig dig omkring i lokalet og se, om der ikke kunne være plads til et dygtigt ungt menneske hos dig! Der er også brug for pladser til TVM’er og til fotojournalister,” lyder det i et opslag fra medlemmer af praktikudvalget.

Opslagene bliver delt på sociale medier, efter at der i går var et ekstraordinært møde i praktikudvalget. Mødet fandt sted, da der efter de første to matchrunder ved praktiksøgningen fortsat er omkring 50 studerende, der står uden praktikplads.

”Nu sætter vi alle sejl ind på at finde nogle flere praktikpladser,” siger Allan Boye Thulstrup, der er medlem af udvalget og næstformand for Dansk Journalistforbund (DJ).

Speeder proces op

Det betyder, at udvalget opfordrer arbejdspladser, der allerede er godkendt som praktiksted, til at overveje, om de kan tage en ekstra praktikant. Det kan også være en arbejdsplads, der ikke har haft slået praktikstillinger op, fordi de normalt ikke får ansøgninger.

Det kan også være arbejdspladser, der endnu ikke er godkendt til at tage praktikanter.

”Der vil praktikudvalget arbejde hurtigere end normalt for at få dem godkendt,” siger Allan Boye Thulstrup.

De praktikstillinger, der var slået op i første omgang, blev i det store hele besat ved de to første matchdage.

Appellen fra udvalget er klar, hvis nogen skulle kunne tage en praktikant:

”Tag fat i praktikudvalget hurtigst muligt, så vi kan få de her mennesker gennem deres uddannelse, så de ikke skal tage orlov eller opgive den,” siger Allan Boye Thulstrup.

Kan skabe nyt pres

For nogle studerende vil praktikmanglen betyde, at de kan blive nødt til at søge orlov. Andre kan måske supplere med ekstra fag. Men i praktik skal de i løbet af deres uddannelse, og den næste praktiksøgning finder sted i efteråret.

”De bliver en del af praktiksøgningen i efteråret, og det kan så skabe et nyt pres der,” siger Allan Boye Thulstrup, der samtidig er bekymret for, at nogle studerende kan løbe tør for SU-klip, hvis deres uddannelse bliver forlænget.

”Så det er ret afgørende, når vi har det optag, vi har på uddannelserne, at vi kan få dem i praktik. Så skylder den samlede branche også at oprette nogle pladser,” siger han.

Der er ikke en formel deadline for, hvornår eventuelle ekstra praktikpladser skal være fundet.

”Men det er i løbet af de næste fire til seks uger, det helst skal være faldet på plads,” siger Allan Boye Thulstrup.

Artiklen er rettet den 11. maj klokken 8.39. Det fremgik tidligere, at samtlige praktikpladser var besat efter anden matchrunde. Det er ikke korrekt. Der er fortsat ledige pladser hos blandt andre Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Medicinske Tidsskrifter og Amager og Hvidovre Hospital.

0 Kommentarer

Læs også

Praktiksøgning

Næsten alle praktikpladser besat – 55 studerende står uden praktikplads

03. MAJ 2023