Pio beklager: Kritik skulle have været forelagt Berlingske

Netavisen Pio beklager nu, at Berlingske ikke blev forelagt kritik af, at avisen skulle have afvist et debatindlæg. Pio erkender, at de kunne have erfaret, at Berlingske ikke havde afvist indlægget, hvis de havde rettet henvendelse

Netavisen Pio beklager nu, at Berlingske ikke fik forelagt den kritik, som blev rejst på mediets hjemmeside i går.

Det fremgår af en beklagelse på Pio’s hjemmeside.

Kritikken hos Pio gik på, at Berlingske skulle have afvist et debatindlæg fra Tom Block, der er formand for soldaternes fagforening, HKKF. Men det havde Berlingske altså ikke afvist.

“Det viste sig imidlertid, at Berlingske ikke havde afvist kritikken, men blot bedt om en forkortet version,” skriver chefredaktøren for Netavisen Pio, Niels Jespersen, i beklagelsen.

“Det havde vi kunnet erfare, hvis vi havde forelagt oplysningerne for Berlingske i overensstemmelse med de presseetiske regler. Det gjorde Netavisen Pio ikke, og det beklager vi,” skriver han videre.

Artiklen i Pio blev udgivet i går. Ikke bare én gang, men mindst fire gange i artiklen stod der, at Berlingske har afvist at bringe indlægget, som Tom Block havde sendt ind. Indlægget lå i forlængelse af, at en række fagforenings-formænd i Forsvaret rejser kritik af forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en kommentar i Berlingske. Men Berlingske havde altså blot bedt om en forkortet version af indlægget og ikke afvist det.

Pressemedarbejderen i HKKF, der var i dialog med Berlingske om debatindlægget, skriver ligeledes på Facebook, at han ikke kan genkende den udlægning, der fremgik af Pios artikel.

Pio har i går og i dag foretaget rettelser af artiklen ad flere omgange. Det blev først tilføjet, at Berlingske ”nu planlægger at bringe HKKF-forbundsformand, Tom Blocks, kommentar”. Rettelsen er ifølge Berlingskes debatredaktør, Pierre Collignon, også en forkert udlægning, eftersom det aldrig har været planlagt ikke at bringe det.

På det tidspunkt fremgik det stadig adskillige gange af historien, at Berlingske slet og ret havde afvist at bringe indlægget. Det fremgår her til formiddag kun én gang af artiklen, men hvornår de øvrige gentagelser af påstanden er rettet, fremgår ikke. Heller ikke efter Pios beklagelse, der også er arbejdet ind i artiklens indledning.

Journalisten har forsøgt at få svar på,  hvorfor Pio ikke har sikret sig, at der reelt var tale om en afvisning af debatindlægget. Den svarer heller ikke på, hvorfor Berlingske ikke er blevet forelagt kritikken, eller hvorfor det ikke fremgår af artiklen, at flere passager, hvor debatindlægget blev beskrevet som afvist, er blevet slettet. Det har ikke været muligt.

0 Kommentarer

Læs også

Debatredaktør: ”Pio-historie er en klokkeklar vindersag i Pressenævnet”

Debatredaktør: ”Pio-historie er en klokkeklar vindersag i Pressenævnet”

11. FEBRUAR 2021
Debatredaktør: ”Pio-historie er en klokkeklar vindersag i Pressenævnet”

Debatredaktør: ”Pio-historie er en klokkeklar vindersag i Pressenævnet”

11. FEBRUAR 2021