Jobskifte

Pernille Holbøll skal skabe en ”100 procent digital fremtid for B.T.”

Berlingske Media har været på jagt efter ’en ledelsesmæssig profil, der kan udvikle og iværksætte en 100 procent digital fremtid for B.T.’

Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Pernille Holbøll bliver ansvarshavende chefredaktør for B.T.

Det oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

”Jeg er stolt og glad for, at Pernille Holbøll vil påtage sig opgaven med at lede B.T.,” siger Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media, i pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Berlingske Media har været på jagt efter ’en ledelsesmæssig profil, der kan udvikle og iværksætte en 100 procent digital fremtid for B.T.’.

”Der er meget at passe på og endnu mere at udvikle, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har fundet den rigtige,” tilføjer han.

Pernille Holbøll træder ind i den rolle, som Jonas Kuld Rathje har været konstitueret i, siden Michael Dyrby forlod mediet i december i kølvandet på en dokumentarserie, der kastede lys over sager om sexisme og krænkelser på TV 2 i den tid, hvor Michael Dyrby var chef på tv-stationen.

”B.T. har været igennem en omfattende digital rejse de seneste år, men den er langtfra slut. Jeg er imponeret over B.T.’s evne til at fokusere og hele tiden kigge frem. Noget, som flugter godt med den, jeg er,” siger Pernille Holbøll.

”Jeg ved, det er en ekstraordinær talentfuld medarbejderstab på B.T. med meget stort potentiale, og de gør det fantastisk. Jeg glæder mig meget til at lede, hvad jeg ser som et af landets mest spændende journalistiske og
digitale projekter.”

Ekstra Bladet har erklæret klik-krig

B.T.’s nye ansvarshavende chefredaktør kommer fra en stilling som direktør for group branding og media hos bettingfirmaet Better Collective. Den stilling tiltrådte hun i marts, efter at hun i slutningen af november sidste år sagde op på Ekstra Bladet.

Pernille Holbølls exit fra Ekstra Bladet kom under hendes barsel, og efter at det meste af cheflaget hos Ekstra Bladet var skiftet ud.

Som chefredaktør på Ekstra Bladet stod Pernille Holbøll sammen med daværende ansvarshavende Poul Madsen og journalistisk chefredaktør Kristoffer Eriksen i spidsen for en strategi for Ekstra Bladet, der blandt andet betød mere fokus på dagsordensættende journalistik og en målsætning om at vinde en Cavling hjem til tredjesalen på Rådhuspladsen. En målsætning, der blev indfriet sidste år.

Men selve strategien blev mødt af modstand hos den nye ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup.

Den tidligere ledelses strategi blev i Henrik Qvortrups nye strategipapirer kaldt ”katastrofalt svage kerneværdier for et medie som Ekstra Bladet”. I bedste fald var de ”ligegyldige”. I værste fald var de ”direkte skadelige”, lød det, da den nye retning blev præsenteret.

Samtidig erklærede Henrik Qvortrup klik-krig mod B.T., da han ville have Ekstra Bladet til at være det største danske netmedie målt på både antal brugere og sidevisninger.

Det var kort tid efter den præsentation, Pernille Holbøll forlod Ekstra Bladet.

Tidligere har Pernille Holbøll været nyhedschef for Metroxpress og arbejdet for TV 2 og DR.

Jonas Kuld Rathje forsætter i sin rolle som chefredaktør, når Pernille Holbøll starter, hvilket forventes at ske i midten af maj.

Journalisten forsøger at få et interview med Pernille Holbøll og Anders Krab-Johansen.

0 Kommentarer