Pressefotografi

Pape om fotograf-kritik: Helt vanvittigt

”Vi er jo ikke sat i verden for at medvirke i fotografiske og journalistiske projekter,” siger Søren Pape Poulsen

Det skuffer Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, at fotograf Klaus Holsting har fortalt Journalisten, at partiet nægtede Klaus Holsting at bruge de billeder, han tog af Søren Pape Poulsen i valgkampens slutspurt.

Det sagde Søren Pape Poulsen i går i en debat i ’Presselogen’ på TV 2 News.

Her forklarede han, at mange andre journalister og fotografer ville give deres højre arm for at få den adgang, som Klaus Holsting trods alt fik.

Klaus Holsting fulgte i flere måneder statsministerkandidaten, men i valgkampens sidste dage betingede De Konservative sig, at Klaus Holsting kunne måtte publicere billederne med partiets godkendelse.

”Vi er jo ikke sat i verden for at medvirke i fotografiske og journalistiske projekter. Vi havde noget meget større og vigtigere, som vi kæmpede med til sidst i valgkampen, hvor der blev begået et hidtil ikke set karaktermord på min person,” sagde Søren Pape Poulsen i ’Presselogen’.

Klaus Holsting forklarede, at billederne fra de sidste dage ganske vist viste, at det ikke var en fest at være konservativ på det tidspunkt.

”Det kan man også se på billederne. Men billederne er ikke intimiderende eller udleverende. Det viser folk, der er pressede, men de er ikke farlige,” forklarede Klaus Holsting.

Klaus Holsting mener, at det har amputeret projektet, at han ikke må vise billederne fra valgkampens finale. Det argument havde Søren Pape Poulsen svært ved at se.

”Jeg kan godt forstå, at man gerne vil have adgang til alting. Men at komme og sige, at nu kan projektet ikke bruges til noget som helst – det synes jeg er helt vanvittigt.”

På spørgsmålet om, hvorvidt Søren Pape Poulsen på et tidspunkt vil tillade, at billederne bliver vist, svarede han, at det har han ingen planer om.

Klaus Holsting fortæller i det seneste nummer af Journalisten, at han ikke går ud med historien for at genere nogen.

”Men jeg har brugt cirka 80 arbejdsdage på det her projekt, og derfor har jeg brug for at få det afsluttet,” forklarer Klaus Holsting.

3 Kommentarer

Jesper Bech Pedersen
23. MAJ 2023
”Vi er jo ikke sat i verden for at medvirke i fotografiske og journalistiske projekter,”
Okay - men hvorfor gør I det så?
Per Andreas Daugaard
22. MAJ 2023
Efter Klaus skulle der have været en glad smiley
Per Andreas Daugaard
22. MAJ 2023
Et meget lille menneske.
Altså ikke Klaus ????

Læs også

Foto

Fotograf fulgte Pape tæt i månedsvis – men så kom der en skæbnesvanger sms

17. MAJ 2023