Ordfører om navneskift til 24Syv: For min skyld må de kalde det De Syv Små Dværge

Et bredt udsnit af Folketingets medieordførere vil lade navneændringen på Radio Loud være op til Radio- og tv-nævnet

Fra politisk hold er der ikke stemning for at blande sig i, at Radio Loud nu vil skifte navn til 24Syv.

Det siger medieordførerne fra Enhedslisten, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, SF og Alternativet til Journalisten.

”Jeg går ikke op i navnet. De må kalde det De Syv Små Dværge, hvis de vil. Det er indholdet, der er afgørende, så jeg vil ikke gøre noget vedrørende navneskiftet,” skriver DF-medieordfører Dennis Flydtkjær i en besked.

I Enhedslisten vil medieordfører Søren Søndergaard også lade det være op til Radio- og tv-nævnet, om man kan tillade et navneskifte.

”Hvis de så ikke har lov til det, skal det have konsekvenser, men hvis de har lov til det, skal vi ikke blande os,” siger han.

V: Ikke alt var godt på 24syv

I Venstre vækker det håb hos medieordfører Jan E. Jørgensen, at der sker ting på radiokanalen, da det er ”en ret væsentlig forudsætning for en radiostation, at nogen rent faktisk lytter til den”. Han er optimistisk og positiv over for navneforandringen, da udbuddet i hans optik var en redningsplanke til det nu lukkede Radio24syv. Han mener, at Radio- og tv-nævnet begik en fejl, da man gav udbuddet til Radio Loud i sin tid.

Hvad tænker du om de kritiske røster fra det tidligere Radio24syv, der siger, at man ikke bare kan kopiere den gamle kanal?

”Det er der heller ikke nogen garanti for, at man kan, men man skal også passe på med at romantisere Radio24syv alt for meget. Rigtig meget af det var godt, og noget af det var noget lort, for at sige det som det er. Så det vil være godt med en ny station, hvor man tager det bedste fra Radio24syv og tager noget af det gode fra Radio Loud. Det synes jeg umiddelbart lyder som noget, man må tage imod i en positiv ånd. Men det er klart, at det ikke er gjort med, at den nu hedder 24Syv, og så er alt godt. Det skal også manifestere sig i nogle udsendelser og lyttertal, som går i den rigtige retning,” siger Jan E. Jørgensen.

Det er faldet flere for brystet, at Radio Loud har anmodet om at skifte navn til 24Syv. Blandt andre mener tidligere Radio24syv-direktør Jørgen Ramskov, at det er ”grotesk” og ”ynkeligt” at kopiere det gamle koncept.

Enhedslisten: Skæbnens ironi

I Enhedslisten finder Søren Søndergaard det lettere ironisk, at navnet nu ender et helt andet sted end oprindeligt:

”Det er jo skæbnens ironi, at det borgerlige medium Berlingske Media, som mere end nogen anden støttede den borgerlige regering i sin tid, nu vælger at ændre navnet på Loud til navnet på en radio, som netop den borgerlige regering sørgede for at få lukket. Det vidner ikke om stor opfindsomhed, men det må de jo selv om, ligesom de nu får beskyldninger om ligrøveri. Det er noget, de har insisteret på og bedt om, og det må de tage med, og har nok også haft det med i deres overvejelser,” siger han.

Hos Det Konservative Folkeparti er medieordfører Birgitte Bergman meget opmærksom på, at man får ”mest ud af de skattekroner, der går til radiokanalen”:

”Jeg mener, at det er godt og vigtigt, at der er et alternativ til DR. Det er positivt, at Berlingske Media – et privat medie – har købt Radio Loud for at sikre den fornødne kvalitets taleradio til lytterne. Radio24syv blev i sin tid skabt af en konservativ kulturminister, Per Stig Møller. Selve navnet 24Syv har i mange danskeres ører et kvalitetsstempel, og jeg håber, at man vil efterleve samme kvalitet med den nye ejer,” skriver hun i en besked til Journalisten.

Journalisten har også kontaktet medieordførerne hos Folketingets øvrige partier, men de er endnu ikke vendt tilbage.

0 Kommentarer