Økonomichef bliver eneste konstituerede direktør i Dansk Journalistforbund

Siden fyringen af Elisabeth Geday har rollen som konstitueret direktør været delt mellem økonomichef Peter Reich og rådgivningschef Karin Mette Thomsen. Til nytår vil det kun være Peter Reich, der sidder på posten

Da tidligere direktør i Dansk Journalistforbund Elisabeth Geday blev opsagt i september, trådte to medarbejdere til for at udfylde hendes rolle. Økonomichef Peter Reich og rådgivningschef Karin Mette Thomsen delte posten som konstitueret direktør.

Men efter nytår vil det kun være økonomichef Peter Reich, der er konstitueret direktør.

”Karin Mette har ønsket at fokusere på sin afdeling,” siger Peter Reich om, hvorfor han fremover sidder alene på posten.

”Det er jo ikke sådan, at jeg har bedt om at få den her opgave. Jeg blev spurgt, om jeg ville hjælpe, og i lyset af situationen har jeg sagt ja. Jeg har ikke søgt jobbet og kommer ikke til det, for jeg har en anden faglighed,” siger han.

Hvad er din vigtigste opgave som konstitueret direktør?

”Det er at sørge for, at organisationen får taget de beslutninger, der er nødvendige for, at den daglige drift kan fortsætte. Det er for eksempel, hvis der er nogen, der skal ansættes, eller hvis der er kontrakter, der skal skrives under i forbindelse med beslutninger, der allerede er taget. Men jeg skal også komme med input til det videre forløb i forhold til ledelsesstrukturen på linje med andre ledere i organisationen. Det er ikke sådan, at jeg tænker, at jeg skal lave en masse ting revolutionerende om. Det ville jo ikke være passende, når man sidder som konstitueret direktør,” siger han.

Da Elisabeth Geday blev fyret, meldte DJ ud, at hovedbestyrelsen skulle finde ud af, hvordan ledelsesstrukturen skulle se ud i fremtiden. Der er endnu ikke meldt mere ud om, hvornår ansættelsesprocessen for en ny direktør går i gang, hvad DJ søger i en ny direktør, eller hvordan ledelsesstrukturen i DJ skal være fremover.

2 Kommentarer

Elisabeth Hamerik Schwarz
18. DECEMBER 2019
Hej Ida, begge dele er korrekt. Vi skulle have haft et møde med observatører den 25/11, men det blev i stedet afholdt den 16/12, + vi holder mødedatoen den 26/1. Glædelig jul :)
Ida Sønderby Rosgaard
17. DECEMBER 2019
Jeg er lidt nysgerrig på, om der har været afholdt et HB-møde, siden Journalisten skriver denne artikel? Af HB's mødeplan fremgår det, at der først afholdes et HB-møde den 26.1.20, mens der i referatet af det seneste HB-møde den 24.11.19 står, at der afholdes et HB-møde den 16.12.19.

På forhånd tak og glædelig jul og godt nytår!