Sparerunde

Ni stillinger rammes af sparerunde på Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad undgår fyringer i forbindelse med den aktuelle sparerunde

Ni stillinger på Kristeligt Dagblad påvirkes af den sparerunde, som ledelsen har iværksat.

Det oplyser tillidsrepræsentant Britta Søndergaard til Journalisten, hvor hun også fremhæver, at man undgår fyringer.

I alt påvirkes fem redaktionelle stillinger i huset. Tre medarbejdere har taget imod en frivillig fratrædelsesaftale, og derudover bliver to stillinger ikke genbesat.

I resten af huset er der også tale om lignende nedlæggelser af stillinger, uddyber Britta Søndergaard, der også fortæller, at det er en uvant situation for medarbejderne i huset:

”Det er usædvanligt for os, for vi har ikke haft sparerunder i mange år. Og det har sat sit præg på stemningen i huset. Vi kommer desværre til at sige farvel til dygtige og engagerede kolleger, der fratræder. Vi bliver færre, og det kan mærkes, for vi løber i forvejen stærkt,” siger hun.

Sorte tal bliver røde

Sparerunden sker i kølvandet af flere år med fremgang og en bundsolid økonomi for mediehuset, der nu også er blevet ramt af økonomiske vanskeligheder.

Det fortalte administrerende direktør Hans-Christian Kock for nyligt til Journalisten.

I alt har Kristeligt Dagblad derfor skullet finde for fem millioner kroner i besparelser.

Han forklarede, at Kristeligt Dagblad ikke er sat i verden for at give overskud, men bare skal løbe rundt:

”Men virkeligheden er, at priserne på distribution og papir stiger, og vi har en kæmpe inflation. Alt, vi rører ved, stiger voldsomt,” lød det.

Kristeligt Dagblad har de seneste år været et af de få dagblade, der havde stigende oplagstal, men nu er abonnenterne også begyndt at sive fra, lød det også fra den administrerende direktør:

”Man kan ikke komme uden om, at det er en vanskelig tid for alle medier lige nu. Vores udgifter stiger, og folk har ikke fået flere penge mellem hænderne. De siger, at de er kede af at undvære os, men de skal finde pengene et sted,” sagde han.

0 Kommentarer