search

Stig Ørskov: Facebook-finger til Australien er et wakeup-call til Danmark

”Jeg er faktisk ret rystet over den her adfærd fra Facebook – det bekymrer mig helt vildt, at de kan finde på at gøre det. Og så netop nu, midt i en pandemi, hvor mange henter deres nyheder fra Facebook, og misinformation flyder rundt derude.”

Sådan lyder det fra Stig Kirk Ørskov, der er administrerende direktør i JP/Politikens Hus efter Facebooks beslutning om at lukke for nyheder i Australien.

Facebook forklarer beslutningen med et australsk lovforslag, der skal tvinge techgiganter til at betale medierne for det indhold, der optræder på deres platforme.

Men forklaringen klinger hult, mener Stig Kirk Ørskov, som også er næstformand i både Danske Medier og World Association of Newspapers.

”Hykleriet er så udtalt. Jeg ved ikke, hvad Facebook har brugt af penge på at overbevise verden om, at de går ind for faktabaseret journalistik. Og nu viser det sig bare, at de er bedøvende ligeglade – det rager dem en høstblomst,” siger han.

Stig Kirk Ørskov mener dog stadig – og faktisk mere end nogensinde – at den danske regering bør følge Australiens eksempel og fremsætte et lignende forslag.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen