Mikkel Hertz skal være Europa-korrespondent – TV 2 rykker rundt

TV 2’s tidligere nyhedsdirektør skal være korrespondent med base i Berlin

Mikkel Hertz skal være ny Europa-korrespondent. Som led i en omrokering af udlandsstoffet på TV 2 skal den tidligere nyhedsdirektør være korrespondent med base i Berlin. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Samtidig rykker Divya Das til Bruxelles som ny EU-korrespondent, hvor hun afløser Lotte Mejlhede. Mejlhede skal være fast vært på et nyt udenrigsmagasin på TV 2 News, som lanceres efter sommerferien, og vil derudover som international korrespondent dække Storbritannien, Arktis og rigsfællesskabet samt international sikkerhedspolitik.

Divya Das har i tre år været Europa-korrespondent med base i London, og siden 2020 har hun været udsendt til internationale brændpunkter for TV 2.

Opprioriterer udlandsstof

Samtidig oprettes en ny stilling som korrespondent i Kina og det øvrige Asien. Den stilling vil blive slået op.

Mikkel Hertz begynder som korrespondent i Berlin frem mod efterårets tyske valg.

”Udenrigsstoffet opprioriteres på TV 2 News, og det kommende udenrigsmagasin vil give yderligere substans til den intensive udenrigsdækning på News,” udtaler Jakob Vissing, chefredaktør for TV 2 Udland.

I USA fortsætter Jesper Steinmetz som TV 2-korrespondent, ligesom Ulla Terkelsen fortsætter som international korrespondent med udgangspunkt i Frankrig. Rasmus Tantholdt fortsætter som krigs- og konflikt-korrespondent, og Steffen Jensen fortsætter med at dække Mellemøsten.

Desuden bliver Jesper Zølck nu TV 2’s nordiske korrespondent med adresse i Stockholm, Claus Borg Reinholdt dækker Rusland fra Sankt Petersborg, Jeppe Krogager er korrespondent i Spanien, og Eva Ravnbøl rapporterer fra Italien.

Tilbage til Berlin

Mikkel Hertz har tidligere været korrespondent i Berlin for Jyllands-Posten, før han kom til TV 2 for 20 år siden.

”Som korrespondent med udgangspunkt i Berlin kommer jeg til at krydse mine egne spor, og efter mange år med ansvar for redaktionel ledelse er det for mig en fantastisk attraktiv mulighed. Jeg glæder mig vildt og vil gå til opgaven med både engagement og ydmyghed,” udtaler Mikkel Hertz i TV 2’s pressemeddelelse.

0 Kommentarer