Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:02 08.11.2023 Sebastian Goos

Medarbejdere på Information ”voldsomt rystede” over spareplaner

Medarbejdere på Information ”voldsomt rystede” over spareplaner

”Mine kolleger er voldsomt rystede, for vi har i forvejen været igennem et år, hvor der blev sparet, og særligt vores freelancekolleger blev ramt ved at få færre opgaver, og hvor vi generelt har været presset på avisen,” siger Information-tillidsrepræsentant Anita Brask Rasmussen om dagens udmelding om en sparerunde på avisen.

”Vi troede, at det sikrede, at vi kunne undgå en omfangsrig spareplan som den her, så vi er alle rystede over den besked, som ledelsen gav i dag,” fortsætter hun.

Under forhandlingerne har tillidsrepræsentanterne blandt andet slået på tromme for at gøre frivillige fratrædelser mulige. Generelt har hun oplevet, at ledelsen har været imødekommende i forhandlingerne, og at det er lykkedes at reducere omfanget af spareplanen.

Et vigtigt punkt for tillidsrepræsentanterne har været, at medarbejdere vil blive fritstillet hurtigst muligt ved en frivillig fratrædelse.

”Vi ved alle sammen, at jobsøgning er et fuldtidsarbejde, så det var særligt vigtigt for os at gøre det muligt for dem, der hjælper vores kolleger ved frivillige fratrædelser, at blive fritstillet,” siger Anita Brask Rasmussen.

Efter mødet onsdag morgen mødtes Informations DJ-medlemmer til fagligt møde, hvor de samlet gav udtryk for frustrationer over situationen. Der blev dog ikke lagt op til en arbejdsnedlæggelse.

Anita Brask Rasmussen påpeger dog også, at tillidsrepræsentanterne på avisen har undret sig over, at de strukturelle udfordringer på avisen i form af høje distributionsomkostninger kun kan afhjælpes ved afskedigelser og reduktion i anvendelsen af freelancere og vikarer.

”Men når det er sagt, er vi også opmærksomme på, at distribution er en udfordring for alle i branchen. Og særligt for små, uafhængige medier som os, der ikke har en stor dagbladskoncern i ryggen. Så mange gynger og karruseller har vi ikke at justere på herinde,” siger hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder