
Frihedsbrevets direktør og chefredaktør, Mads Brügger. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Frihedsbrevets administrerende direktør, Mads Brügger, har stor respekt for, at chefredaktør Kristoffer Eriksen nu vælger at søge væk fra Frihedsbrevet.
”Kristoffer har været med til at bygge det op og har spillet en stor og vigtig rolle. Og nu er han efter moden overvejelse nået frem til, at han gerne vil videre. Det er jo hårdt arbejde at bygge noget op, og nu vil han prøve noget nyt. Det har jeg stor respekt for,” siger Mads Brügger til Journalisten.
Her udtrykker han også glæde over, at man allerede har ”den perfekte afløser” klar i form af redaktionschef Jeppe Findalen, der efter august overtager Kristoffer Eriksens post.
Mads Brügger fortæller også, at Frihedsbrevet kommer til at fastholde den samme redaktionelle strategi, hvor der satses på afslørende og undersøgende journalistik.
Tror på sorte tal inden for et år
Den seneste tid er der en række redaktionelle medarbejdere, der har forladt Frihedsbrevet. Er det fordi, at det er hårdt at være del af et miljø, hvor man skal starte et medie op?
”Det første lange stykke tid havde vi ingen gennemstrømning overhovedet rent personalemæssigt, og så er der kommet noget her i tiden op til, at vi er blevet to år. Og jeg tænker, at det er naturligt. Min egen læsning af arbejdsmiljøet, og det skal man altid huske på, når man er chef, det er, at folk har det godt. Men noget af det falder oveni hinanden, og så kan det selvfølgelig godt udefra se ud som om, at folk forlader Frihedsbrevet. Men vi har altså lige ansat en journalist, der starter efter sommer, og vi vil meget gerne rekruttere flere, så det er ikke tilfældet.”
I jeres seneste regnskab kan man se, at I per september sidste år havde en egenkapital på godt 13,2 millioner kroner og udgifter til gager og lønninger for cirka 1,2 millioner om måneden. Hvis man laver lidt hovedregning kan man måske fornemme, at I kunne have brug for en kapitalindsprøjtning snart. Er I ude at lede efter nye investeringer?
”Vi har udviklet os rigtig godt i forhold til vores forretningsplan, og er kommet mageligt over 10.000 betalende abonnenter. Vi vokser fortsat, og ved 17.000 abonnenter går vi i sorte tal. Det vurderer jeg, vi kommer til inden for et års tid. Hvis og når der skal yderligere kapital til, så bliver det meldt ud, når og hvis den tid kommer.”
Så det vil du ikke kommentere?
”Nej, men ejerkredsen og bestyrelsen er glade og bakker op. Så på den måde er alt godt.”
Men har dem, der har lagt de penge, der er i foretagendet i forvejen, også tænkt sig at fortsætte med det?
”Det er en sag mellem mig, bestyrelsen og ejerkredsen.”
Du siger, at når I rammer 17.000 abonnenter, så går Frihedsbrevets tal i sort. Er det dermed sagt din vurdering, at Frihedsbrevet eksisterer om et år?
”Helt klart. Frihedsbrevet er kommet for at blive. Til sammenligning kan man sige, at Zetland var fem år om at få 7000 betalende medlemmer*. Så jeg synes, at vi har gjort det rigtig godt. Vi er vokset hurtigt i et svært marked, og jeg kan ikke se nogen grund til, at vi ikke skulle fastholde den vækst.”
* Opdateret 15.19: Efter udgivelse af artiklen er Journalisten blevet bekendt med, at Zetland faktisk nåede 10.000 abonnenter i december 2017 efter mediet blev relanceret i marts 2016. Fra 2012 til marts 2016 var Zetland en udbyder af longreads eller såkaldte singles, og altså ikke en egentlig abonnementsbaseret nyhedsside.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.