Jobskifte

Kristoffer Eriksen forlader Frihedsbrevet

Redaktionschef Jeppe Findalen bliver ny chefredaktør for Frihedsbrevet

Chefredaktør Kristoffer Eriksen har valgt at opsige sin stilling som chefredaktør på Frihedsbrevet. Han har sidste arbejdsdag den 31. august.

Det skriver han selv på Twitter.

”Det har været virkelig sjovt, spændende, hårdt og frem for alt lærerigt at være med til at bygge et medie op fra scratch,” lyder det i tweetet, hvor han også skriver, at mediet så småt kan skimte sorte tal i horisonten.

Den personlige motivation har dog ikke været der, fortsætter han:

”Jeg har på det seneste gået og glædet mig lidt for meget til at komme på sommerferie, og det går ikke, når man har min stilling. I stedet for at gøre ligesom politikerne og være aktivt jobsøgende, mens der er en anden vigtig opgave at passe, har jeg valgt at trække stikket,” lyder det.

Jeppe Findalen overtager

Frihedsbrevet har allerede fundet en afløser for Kristoffer Eriksen i form af Jeppe Findalen, som indtil nu har været redaktionschef for mediet.

På Facebook skriver direktør og chefredaktør Mads Brügger:

”Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke betyder noget, at chefredaktør Kristoffer Eriksen forlader Frihedsbrevet ved udgangen af august. For selvfølgelig gør det det. Kristoffer var med til at starte Frihedsbrevet op, og har været en integral del af den positive udvikling Frihedsbrevet har gennemlevet de seneste to år.”

Han tilføjer, at han har ”stor respekt for”, at man selv vælger at sige stop, hvis man vil prøve noget andet.

Derudover ser han frem til et tættere samarbejde med Jeppe Findalen:

”Jeppe har en enestående journalistisk musikalitet, og jeg er sikker på, at han er den helt rigtige til at stå i spidsen for Frihedsbrevets dygtige journalister.”

Blev chef efter exit fra Ekstra Bladet

Kristoffer Eriksen blev præsenteret som chefredaktør for Frihedsbrevet i maj 2021 en uge efter han valgte at fratræde som chefredaktør på Ekstra Bladet.

Her var det især tanken om at være med til at bygge noget op fra bunden, der gjorde jobbet attraktivt.

Kristoffer Eriksen valgte at forlade Ekstra Bladet kort tid efter præsentationen af Henrik Qvortrup som ansvarshavende chefredaktør:

”Nu er der en ny sherif i byen,” sagde Kristoffer Eriksen i den forbindelse:

”Jeg har intet personligt imod Qvortrup, som jeg kender og ønsker al held og lykke. Det er bare god timing,” lød det videre.

0 Kommentarer