
Loud skal i den næste public service-redegørelse oplyse, hvor mange ressourcer der er brugt på podcast-produktion, som ikke indgår i Louds live-flow. Arkivfoto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
I sidste uge gav Radio- og tv-nævnet grønt lys til, at Berlingske Medias ejerandel i Loud stiger til 91 procent.
Forud for beslutningen havde blandt andre stifter Le Gammeltoft fra Heartbeats og direktør Tav Klitgaard fra Zetland udtrykt bekymring for, at Loud bliver en konkurrenceforvridende affyringsrampe for et podcastunivers, som Berlingske Media kan lukrere på, når sendetilladelsen udløber.
Formand for Radio- og tv-nævnet Søren Sandfeld Jakobsen siger, at nævnet har lyttet til bekymringen blandt konkurrenterne. For eksempel skal Loud – snart 24syv – i den næste public service-redegørelse oplyse, hvor mange ressourcer der er brugt på podcast-produktion, som ikke indgår i Louds live-flow.
”Vi kan godt forstå, at folk spørger, hvad risikoen er, når Berlingske Media ejer 91 procent af Loud, og de modtager statsstøtte. Kan det for eksempel ende med, at de ikke laver nok af den DAB-radio, som de har fået penge til? Eller opbygger de nogle styrkepositioner, som de kan bruge bagefter?” forklarer han.
Claw back
I redegørelsen henviser Radio- og tv-nævnet også til den såkaldte claw back-regel.
Den fastslår, at Loud kan komme til at tilbagebetale et beløb for at skabe podcastformater, som lever videre, når sendetilladelsen udløber.
”Hvis der opbygges store værdier, som ikke kunne være skabt uden statstilskud, og det overstiger et bestemt beløb, så skal der ske en modregning,” siger Søren Sandfeld Jakobsen.
Hvor meget skal der til, før I begynder at rynke på næsen?
”Det er rigtigt godt spørgsmål. Det har vi ikke sat tal på endnu. Nu har vi truffet en afgørelse og sat nogle barrierer op, og så må vi senere drøfte, hvordan vi fortolker det, når vi sidder med det foran os,” siger han.
Søren Sandfeld Jakobsen forklarer, at Radio- og tv-nævnet muligvis inddrager fx eksterne revisorer, der kan give et estimat af værdien af programmernes værdi, ved værdiansættelsen.
Tav Klitgaard har til Politiken forklaret, at det ikke beroliger ham, at Loud bliver holdt fast på, at de skal holde fokus på at sende flow, og at de skal aflægge regnskab for, hvor mange ressourcer der bruges til podcast.
”Selvfølgelig skal de det, det står jo i udbuddet,” siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.