Lea Korsgaard bliver ny formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Chefredaktør på Zetland Lea Korsgaard bliver ny formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og afløser dermed Lisbeth Knudsen

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har netop udnævnt Lea Korsgaard som ny bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Hun afløser dermed Lisbeth Knudsen, som formelt meldte sin afgang som formand for journalisthøjskolen i december 2019.

Lea Korsgaard tiltræder stillingen 1. november, og med den nye udpegning bliver hun bestyrelsesformand til og med den 31. oktober 2025.

”Jeg vil gerne takke Lisbeth Knudsen for den meget store indsats, hun har lagt i arbejdet som formand for bestyrelsen. DMJX har været inde i en positiv udvikling med hende for bordenden. Jeg er glad for, at Lea Korsgaard har takket ja til nu at stå i spidsen for den videre udvikling af DMJX. Lea Korsgaard er en dygtig og idérig leder, som jeg forventer mig meget af. Og med en mediebranche, hvor hastighed er kommet til at fylde meget, repræsenterer Lea Korsgaard en anden stemme i mediedebatten, ligesom hun bærer et stærkt engagement i at sikre en velfungerende og oplyst demokratisk samtale,” siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i en pressemeddelelse.

Forsinket på grund af corona

Lisbeth Knudsen har siden 2019 fungeret som formand for DMJX, efter at hun ellers formelt set havde forladt stillingen. Først over halvandet år efter har ministeriet nu udpeget en til at overtage posten.

”Vi har både rystet på hovedet og grinet af, at det har taget så lang tid,” sagde Roger Buch, der er medarbejderrepræsentant i DMJX’s bestyrelse, til Journalisten i juni i år.

Dengang var det ikke muligt at få et svar fra ministeriet på, hvornår der vil blive udpeget en ny formand for skolen. Det eneste, ministeriet kunne oplyse, var, at processen har været forsinket på grund af corona.

Ifølge den nyudpegede formand kommer hendes arbejde blandt andet til at bestå af, hvordan journalist- og kommunikationsuddannelserne på DMJX kan være med til at hjælpe den svindende tillid til klassiske medier:

”I de her år skal journalistikken komme med vigtige svar på nogle af de helt store udfordringer, vi som samfund står over for: Svindende tillid, en fragmenteret offentlig samtale og en genforhandling af, hvad meningsfulde, demokratiske fællesskaber overhovedet vil sige. I jagten på de svar spiller journalist- og kommunikationsuddannelserne en central rolle, og jeg glæder mig enormt til at forfølge svarene på DMJX sammen med skolens dygtige medarbejdere og den øvrige bestyrelse. Dén opgave kommer jeg til at gå både nysgerrigt og ydmygt til,” siger Lea Korsgaard i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer