Lars Barfoed i spil som ny medieminister

De konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, bekræfter rygterne: »Lars Barfoed bliver nok ny kulturminister,« siger hun til Journalisten.dk. (opdateret)

De konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, bekræfter rygterne: »Lars Barfoed bliver nok ny kulturminister,« siger hun til Journalisten.dk. (opdateret)

Den tidligere familie- og forbrugerminister Lars Barfoed står til at blive ny kulturminister, og får dermed også ansvaret for medierne.

TV 2 News bragte i formiddag rygtet til torvs, og nu bekræfter partiets politiske ordfører Henriette Kjær forlydenderne:

»Lars Barfoed bliver nok ny kulturminister,« siger hun til Journalisten.dk med tilføjelsen, at den endelige beslutning vil blive offentliggjort senere.

Samtidig slår hun fast, at hun ikke selv indgår i nogen regeringsrokade:

»Jeg skal ikke være minister. Der bliver ikke nogen bukser ud af det skind,« siger Henriette Kjær.

Ifølge TV 2 News er der tale om et overraskende comeback til Lars Barfoed som ny minister i VK-regeringen. Lars Barfoed, der indtil nu har været gruppeformand for De Konservative, vurderes nemlig at have et anstrengt forhold til Dansk Folkeparti. Regeringens støtteparti fældede ham nemlig som minister efter en fødevareskandale i vinteren 2006.

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at få udnævnelsen af Barfoed bekræftet i Kulturministeriet. Selv udtalte Lars Barfoed til Borsen.dk tidligere i dag, at han intet havde hørt om en ny ministerpost.

Centrale ministre-kilder tilføjer tirsdag eftermiddag, at alt stadig kan ske, og at det ikke er en enkelt konservativ minister, som får lov til at sætte holdet. Vælger statsminister Anders Fogh Rasmussen at gennemføre en større rokade, så er det ikke sikkert, at det konservative ønske om Kulturministeriet indfries.

 

(opdateret 13:34)

 

1 Kommentar

Nanna Gersov
9. SEPTEMBER 2008
Re: Lars Barfoed i spil som ny medieminister

Hvis en kvindelig minister havde dummet sig som Lars Barfoed, havde hun aldrig fået en chance til. Lars Barfoed var ikke noget godt valg som hverken familieminister eller fødevareminister. Jeg håber at Lene Espersens ambitionsniveau er højere end til at udnævne ham!

Om fornødent kan den kvalificerede person findes i medie- eller kulturverdenen udenfor Christiansborg. Lars Barfoed er en kvindefjendtlig person, hvilket vil komme De Konservative til skade, såfremt de ønsker at få væsentligt flere kvindelige vælgere.

Han holdt kvindeorganisationerne udenfor indflydelse i sin ministertid og besvarede ikke henvendelser fra kvinder seriøst. Han diskriminering vil ramme ham selv i nakken som en boomerang, for han er ikke noget ubeskrevet blad, hvis han igen bliver minister.

Lovgivningen fra hans ministertid er befængt med fejl,tagelser, hvilket vil falde tilbage på ham. efterhånden som problemerne beskrives i pressen. Det drejer sig fx om børn der tvangsudleveres til samvær til mænd, der har begået incest eller vold. Det er børn og mennesker i bunden af samfundet, som er ramt af hans lovgivning. Netop svage grupper, som Lene Espersen i dag har sagt man vil koncentrere sig om at hjælpe frem for at give i dyre domme til middelklassen. Der bliver nok at se til!

 Læs mere her:

http://nanna.urbanblog.dk

http://avisen.dk/blogs/Nanna/default.aspx