Lars Barfoed i spil som ny medieminister

De konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, bekræfter rygterne: »Lars Barfoed bliver nok ny kulturminister,« siger hun til Journalisten.dk. (opdateret)

De konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, bekræfter rygterne: »Lars Barfoed bliver nok ny kulturminister,« siger hun til Journalisten.dk. (opdateret)

Den tidligere familie- og forbrugerminister Lars Barfoed står til at blive ny kulturminister, og får dermed også ansvaret for medierne.

TV 2 News bragte i formiddag rygtet til torvs, og nu bekræfter partiets politiske ordfører Henriette Kjær forlydenderne:

»Lars Barfoed bliver nok ny kulturminister,« siger hun til Journalisten.dk med tilføjelsen, at den endelige beslutning vil blive offentliggjort senere.

Samtidig slår hun fast, at hun ikke selv indgår i nogen regeringsrokade:

»Jeg skal ikke være minister. Der bliver ikke nogen bukser ud af det skind,« siger Henriette Kjær.

Ifølge TV 2 News er der tale om et overraskende comeback til Lars Barfoed som ny minister i VK-regeringen. Lars Barfoed, der indtil nu har været gruppeformand for De Konservative, vurderes nemlig at have et anstrengt forhold til Dansk Folkeparti. Regeringens støtteparti fældede ham nemlig som minister efter en fødevareskandale i vinteren 2006.

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at få udnævnelsen af Barfoed bekræftet i Kulturministeriet. Selv udtalte Lars Barfoed til Borsen.dk tidligere i dag, at han intet havde hørt om en ny ministerpost.

Centrale ministre-kilder tilføjer tirsdag eftermiddag, at alt stadig kan ske, og at det ikke er en enkelt konservativ minister, som får lov til at sætte holdet. Vælger statsminister Anders Fogh Rasmussen at gennemføre en større rokade, så er det ikke sikkert, at det konservative ønske om Kulturministeriet indfries.

 

(opdateret 13:34)