Kristeligt Dagblad søgte om influenzavaccine til 8 ansatte

Influenzaepidemien truer. Derfor har Kristeligt Dagblad ansøgt Sundhedsstyrelsen om at få del i det begrænsede antal influenzavacciner tiltænkt personer, som skal holde samfundet i gang.

Influenzaepidemien truer. Derfor har Kristeligt Dagblad ansøgt Sundhedsstyrelsen om at få del i det begrænsede antal influenzavacciner tiltænkt personer, som skal holde samfundet i gang.

Avisen har anmodet Sundhedsstyrelsen om at lade otte af avisens ansatte komme i betragtning til influenzavaccine. Vaccinen er øremærket til personer, der er vigtige i kampen for at forhindre, at samfundet går i stå under en eventuel epidemi. Medredaktør Michael Ehrenreich har søgt om indsprøjtninger til avisens redaktionssekretærer og til nyhedschefen.

"I takt med den tekniske udvikling af avisproduktionen er avisens redaktionssekretariat blevet mere og mere afgørende for, at Kristeligt Dagblad kan udkomme. Flere og flere opgaver, der tidligere blev klaret af typografer, er gennem årene flyttet til redaktionssekretariatet, der i dag fremstår helt centralt og afgørende for at få en avis på gaden," skriver Michael Ehrenreich i ansøgningen.

Forrest i vaccinekøen står folk med særlig risiko for at blive alvorligt syge. Det er blandt andet folk med nedsat lungefunktion, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Dernæst er der afsat en mængde vaccine til personer med arbejde i sundhedssektoren.Da Kristeligt Dagblad sendte sin ansøgning, kunne personer, der varetager særlige funktioner, som holder samfundet kørende, også komme i betragtning.

Spørgsmålet er, om medredaktør Michael Ehrenreich mener, at de ansatte på Kristeligt Dagblad varetager funktioner, der er afgørende for at opretholde samfundet? Men det er han ikke meget for at svare på.

»Det tager jeg slet ikke stilling til. Jeg påpeger, at Kristeligt Dagblad muligvis har et problem, og så spørger jeg, om Sundhedsstyrelsen kan hjælpe os med det.«
– Men hvorfor skulle de det?
»Det må du spørge dem om. Det er jo ikke mig, der tager stilling til det. Jeg sidder ikke i Sundhedsstyrelsen.«
– Men hvorfor ønsker du, at de skal imødekomme jeres ansøgning?
»Det er jo ikke noget, jeg afgør.«
– Nej, men det er noget, du beder om.
»Ja, det står jo i brevet.«

Kristeligt Dagblad havde ikke umiddelbart held med deres ansøgning. I svaret fra overlæge Annlize Troest fra Sundhedsstyrelsen lyder anbefalingen, at Kristeligt Dagblad kan afbøde virkningerne af epidemien gennem forebyggelse, og de henviser til de gode råd på Sst.dk.

Du kan læse meget mere om historien her

0 Kommentarer