Jyllands-Posten dropper ”ekstremt udfordrende stilling” på Christiansborg

Den politiske redaktør på Jyllands-Posten skal ikke længere også være analytiker, fordi arbejdspresset bliver for stort. Den kombination af stillinger endte med at give tidligere TV 2-redaktør Anders Langballe stress

Jyllands-Posten har besluttet, at avisens politiske redaktør ikke også skal fungere som politisk analytiker. Det er ganske enkelt for hårdt at have begge funktioner på én gang, siger chefredaktør på avisen Marchen Neel Gjertsen.

Hun var indtil for nylig både politisk redaktør og analytiker. Og netop kombinationen af de to funktioner gør det til et af de hårdeste job i branchen, siger hun. Derfor slipper Jyllands-Postens politiske redaktør for at være politisk analytiker – blandt andet på grund af Marchen Neel Gjertsens erfaringer.

”Vi vil hellere have to medarbejdere, der trives i jobbet og ikke bliver slidt ned. Jeg kan skrive under på, at det er en ekstremt udfordrende stilling,” siger Marchen Neel Gjertsen.

Jul og fødselsdage

Hun forklarer, at som politisk analytiker skal man konstant være til stede.

”Jeg talte med Jakob Ellemann-Jensen om rigsretssag i juleferien. Til min datters fødselsdag var det Frank Jensen, som var på dagsordenen. Sådan har det været i mange år,” siger hun.

Oveni var Marchen Neel Gjertsen også politisk redaktør, hvor hun skulle være leder, bevare overblikket og være den primære indgang for henvendelser til redaktionen.

”Det er to meget forskellige opgaver,” siger hun.

Jeg burde gøre mere

Mens den politiske redaktør på Jyllands-Posten i mange år også har været politisk analytiker, er det opdelt på for eksempel Berlingske. Her er Bent Winther politisk kommentator, mens Chris Kjær Jessen er politisk redaktør.

Tidligere politisk redaktør på TV 2 Anders Langballe beskriver i sin bog ’Forfra’ et stresset arbejdsliv, hvor han både var politisk redaktør og politisk kommentator på TV 2. Til sidst blev det for meget, og Anders Langballe blev ramt af stress og fik to blodpropper, der satte ham ud af spillet for en tid.

”Christiansborg opsluger dig og kommer til at fylde i dit privatliv, hvis man synes, det er det vigtigste i verden. Ligesom Anders Langballe var jeg bidt af det, og jeg synes hele tiden, at jeg burde gøre mere,” siger Marchen Neel Gjertsen.

I dag er Nikolaj Rytgaard politisk redaktør på Jyllands-Posten, mens der ikke er sat navn på den politiske analytiker endnu.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Anders Langballe om vejen tilbage efter blodprop: ”Jeg har det, som om jeg er faldet ned fra månen”">

Anders Langballe om vejen tilbage efter blodprop: ”Jeg har det, som om jeg er faldet ned fra månen”

28. FEBRUAR 2020