JP Lokal klager over afslag på mediestøtte: Hviler på en misforståelse

Medienævnet har givet afslag med den begrundelse, at JP Lokal ikke er et selvstændigt brand, da det henviser til Jyllands-Posten

Da der blev delt mediestøtte ud til landets medier, blev der tildelt lige præcis 0 kroner til Jyllands-Postens lokalsatsning JP Lokal, der havde søgt redaktionel produktionsstøtte svarende til 19 lønnede årsværk.

Den afgørelse har JP Lokal klaget over til Medienævnet, oplyser JP Lokals chefredaktør, Viggo Lepoutre Ravn.

”Jeg mener, at afgørelsen er forkert og hviler på et misforstået grundlag. Derfor er der sendt en klage,” forklarer Viggo Lepoutre Ravn i et skriftligt svar.

Under JP Lokal ligger fire digitale lokalmedier i Randers, Viborg, Horsens og Vejle, som blev lanceret i september.

Ikke et selvstændigt brand

Af afslaget fra Medienævnet, som Journalisten har fået aktindsigt i, fremgår det, at nævnet ikke har vurderet, at JP Lokal er et selvstændigt brand, da det henviser til Jyllands-Posten.

”Der er direkte interaktion med Jyllands-posten.dk, således at indgangen til lokalmedierne går via hovedmediet på samme måde, som for eksempelvis JP Århus,” lyder det videre i afslaget.

Men det er altså misforstået, mener Viggo Lepoutre Ravn.

”JP Lokal er et selvstændigt nyhedsmedie, som opfylder samtlige betingelser for at modtage redaktionel produktionsstøtte,” anfører han i sit skriftlige svar, men har ikke yderligere at tilføje.

Betalingsvilligheden skal stå sin prøve

I opstartsfasen har Jyllands-Postens abonnenter haft fri adgang til artikler fra de fire nye lokalmedier, ligesom man har kunnet tegne abonnement til en mere fordelagtig pris.

Men den kommende tid skal brugernes betalingsvillighed for alvor stå sin prøve. Fra årsskiftet koster et abonnement 49 kroner for en måned og 499 kroner for et år.

”Jeg vil ikke afsløre noget om den økonomiske del, men redaktionelt set går det over al forventning. Vores journalistiske målsætning for den første tid har vi i vid udstrækning indfriet, og for hver dag står vi skarpere,” sagde Viggo Lepoutre Ravn tirsdag til JP Finans.

 

0 Kommentarer