B.T.

Jonas Kuld tager afsked med B.T.: ”Det var hårdt at holde tårerne tilbage”

Jonas Kuld Rathje havde søgt jobbet som ansvarshavende chefredaktør på B.T., og det seneste år har været ekstra hårdt

Medarbejderne på B.T. har i dag sagt farvel til Jonas Kuld Rathje, der gennem fire år har været chefredaktør på mediet.

Chefredaktørens afsked kommer i forbindelse med, at der er blevet præsenteret en ny strategi for mediet, der siden maj har haft Pernille Holbøll i spidsen som ansvarshavende chefredaktør.

Det er en stilling, hun har overtaget efter forgængeren Michael Dyrby, der forlod posten i december som følge af sin håndtering af kritikken rettet mod ham i forbindelse med dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’, der handler om den sexistiske kultur på TV 2 i den periode, hvor han var chef hos TV 2.

I den mellemliggende periode var Jonas Kuld Rathje konstitueret som ansvarshavende for B.T..

”Det er et hårdt job at have i mange år, og det seneste år har været ekstra hårdt,” siger han.

Svært at holde tårerne tilbage

Til B.T. siger Jonas Kuld Rathje, at hans beslutning om at forlade B.T. ikke handler om Pernille Holbøll, men at han er skuffet over Anders Krab-Johansen, koncerndirektør i Berlingske Media, der udgiver B.T.. Han ønsker ikke at uddybe, hvad han mener med det, men siger til Journalisten, at han selv gik efter jobbet som ansvarshavende chefredaktør og ikke fik det.

”Som jeg tidligere har sagt, var jeg skuffet over det, og alt det lagt sammen betyder, at det var et godt tidspunkt for mig at stoppe. Mere er der ikke i det,” siger han.

”Folk interesserer sig for, hvis beslutning det var, og det var på mit initiativ,” uddyber han.

Jonas Kuld Rathje har i løbet af de seneste 11 år været chefredaktør for gratisavisen Metroxpress og for 24timer.

Siden 2018 har han været chefredaktør for B.T., hvis medarbejdere han har taget afsked med i dag.

”Stemningen var selvfølgelig trykket, fordi det var hårde nyheder, der kom ud om, at vi lukker printavisen og redaktionerne rundt om i landet. Det berører mange kolleger,” siger han.

Det var heller ikke nemt for chefredaktøren at tage afsked med sine medarbejdere.

”Det var også følelsesladet for mig. Der er nogle, jeg har arbejdet sammen med gennem alle årene, så det var hårdt at holde tårerne tilbage, det kan jeg lige så godt sige.”

Nedlægger 20 stillinger

Berlingske Media udsendte i formiddag en pressemeddelelse med en ny retning for B.T., efter at Pernille Holbøll er kommet til roret.

Den nye retning indebærer, at papiravisen udgår fuldstændigt fra årsskiftet, og at B.T. fremover skal leve videre i et 100 procent digitalt format, der er fuldt ud annonceret af annonceindtægter.

Samtidig bliver storbyredaktionerne, der med pomp og pragt blev åbnet i efteråret, men som ikke har levet op til forventningerne, lukket.

Omlægningerne betyder, at 20 stillinger bliver nedlagt. 10 af dem på storbyredaktionerne. Derudover bliver stillingerne for fire avis-redigerende, tre i annoncesalg og tre i backoffice nedlagt.

Jonas Kuld Rathje står ikke med et nyt job på hånden, men ser tilbage på 11 år i spidsen for landets største papiravis, Metroxpress, og 24 timer, der blev landets næstmest læste avis.

”Til gengæld havde 24timer nok landets mindste hjemmeside. Her 11 år efter lukker vi B.T. på papir og satser på nettet, så det har været en vild tid at være i medierne,” siger han.

0 Kommentarer

Læs også

Jonas Kuld Rathje tager indtil videre over som ansvarshavende på B.T.
B.T.

Jonas Kuld tager afsked med B.T.: ”Det var hårdt at holde tårerne tilbage”

22. JUNI 2022