Cavlingprisen

Her er de fire nye navne i Cavlingkomiteen

En række nye navne træder ind i Cavlingkomiteen, der står for at udpege årets Cavlingpris

Dansk Journalistforbund har nu udpeget alle medlemmer til den komité, der de næste år skal udvælge modtageren af Cavlingprisen.

De fem medlemmer blev endeligt godkendt på Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelsesmøde i dag.

Eneste genvalg fra den seneste komité er Didde Elnif, der fremover bliver formand for Cavlingkomiteen. Hun overtager efter Tine Gøtzsche, der altså afgår sammen med Lars Rugaard, Søren Flytkjær og Jakob Risbro.

Her er de nye medlemmer af Cavlingkomiteen:

Didde Elnif, formand (vælges for fire år)
Ph.d.-studerende og lektor på Center for Journalistik, SDU. Medlem af Cavlingkomiteen siden 2019. Tidligere journalist og digital redaktør hos Information. Har blandt andet også været programchef for New Media Days og medlem af hovedbestyrelsen i DJ og bestyrelsen på DMJX.

Bo Søndergaard (vælges for fire år)
Uddannet fra DJH i 1996 og har lige siden været ansat på Politiken. Her har han i årenes løb været reporter, redaktør og chef. Han har været tilknyttet redaktioner som økonomi, indland, gravergruppen, Magasinet og kulturredaktionen. I øjeblikket er han vært på Politikens podcasts.

Camilla Stampe (vælges for to år)
Reporter på TV 2’s Christiansborg-redaktion og lige gået på barsel. Har tidligere været vært på ’Detektor’ (både radio og tv), tilrettelægger på diverse DR 2-programmer, redaktør på ’Vi ses hos Clement’, debatredaktør på Politiken, journalist på Information, forfatter til bogen ’Piratjagt’ og er i øvrigt kandidat i journalistik fra SDU.

Claus Smidstrup (vælges for to år)
Ansat i Det Nordjyske Mediehus siden februar 1994, hvor han har været gruppeleder, redaktør, tv-vært, men primært har arbejdet som journalist på forskellige redaktioner. Han har været tilknyttet diverse reportagegrupper og digitale satsninger, og før det lokalredaktioner i Dronninglund, Hadsund og Aalborg samt fagredaktionerne kultur, sport, familie-livsstil, samfund og Christiansborg.

Brigitte Alfter (vælges for to år)
Leder af Arena for Journalism in Europe, der arbejder for at udbrede landegrænseoverskridende journalistiske projekter. Underviser i undersøgende journalistik på Gøteborgs Universitet. Bosat på Bogø. Tidligere korrespondent for Information i Bruxelles, journalist på Flensborg Avis, Horsens Folkeblad og freelancejournalist, chefredaktør på Notat og leder af Journalismfund, der understøtter uafhængig, undersøgende journalistik på tværs af landegrænser. Har også netop vundet European Press Prize.

0 Kommentarer