Jobskifte

Helsingør Dagblad får ny chefredaktør

Søren Johannesen, der er opvokset i byen, overtager stillingen som ansvarshavende chefredaktør for dagbladet

48-årige Søren Johannesen skal fremover stå i spidsen for Helsingør Dagblad som ansvarshavende chefredaktør.

Det skriver JFM, der ejer dagbladet, i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som chefredaktør på Sjællandske Medier, hvor han har haft ansvar for syv dagblade og 19 ugeaviser.

Og Helsingør er så langtfra fremmed for den nye chefredaktør.

”Det er her, jeg er vokset op, og jeg bor i Humlebæk ni kilometer fra Helsingør. Jeg glæder mig helt vildt til, sammen med Helsingør Dagblads dygtige redaktion, at fortsætte den stærke udvikling både journalistisk og digitalt, som Helsingør Dagblad har været i, siden JFM i 2020 købte virksomheden,” siger Søren Johannesen i pressemeddelelsen.

Stor oplagsvækst

Søren Johannesen har tidligere været redaktør i Dansk Folkepartis pressetjeneste, været redaktionschef og ansvarshavende chefredaktør på Familie-Journalen og har tidligere været freelancejournalist i Paris og New York.

Han overtager stillingen som chefredaktør på Helsingør Dagblad efter Josephine Opstrup Vedel, der tidligere på sommeren blev ansat som nyhedsredaktør på fagbladet FOA.

Josephine Vedel nåede at være chefredaktør på dagbladet i godt et år, men har ifølge ledelsen i JFM leveret gode resultater med en oplagsvækst på 37 procent i år.

”Vi skal tiltrække endnu flere læsere og brugere, så Helsingør Dagblad kan leve op til sin vigtige, demokratiske forpligtelse, nemlig at holde et skarpt øje med magthaverne og beskrive udviklingen i kommunen,” siger han i pressemeddelelsen.

Helsingør Dagblad, der har mere end 150 år på bagen, stod i 2020 til at lukke, men blev opkøbt af JFM samme år.

Jobskifte

Helsingør Dagblad får ny chefredaktør

Søren Johannesen, der er opvokset i byen, overtager stillingen som ansvarshavende chefredaktør for dagbladet

Fra 1. september hed chefredaktøren på Helsingør Dagblad Josephine Vedel.

37-årige Josephine Vedel er et kendt ansigt på Helsingør Dagblad, hvor hun har været ansat siden 2015 og fungeret som redaktionschef siden 2020.

”Jeg glæder mig enormt meget til at sætte mig i stolen som chefredaktør for Helsingør Dagblad, som jeg kender ganske godt. Det er et spændende og udfordrende arbejde, hvor jeg ser det som en af mine vigtigste opgaver at gøre Helsingør Dagblad til et endnu stærkere brand i dækningsområdet. Vi skal skabe fællesskaber, og vi skal arbejde videre med at levere kvalitetsjournalistik baseret på den viden, vi har fra data,” siger hun i en pressemeddelelse.

Chefredaktørstillingen overtager hun efter Peter Hagmund, og hun er den helt rigtige til at føre dagbladet videre digitalt, lyder det fra Peter Orry, ansvarshavende chefredaktør i Jysk Fynske Medier, der udgiver Helsingør Dagblad.

”Hun er en kompetent leder, hun er stærk journalistisk, og hun er den rigtige til at videreføre den digitale omstilling baseret på data om vores læseres behov, som vi er rigtigt langt med, men aldrig bliver færdige med. Derfor er jeg meget glad for, at det lykkedes at få Josephine placeret i den stol, Peter Hagmund har udfyldt så godt,” siger han.

 

0 Kommentarer