Ekstra Bladet vil styrke kulturen: Flere anmeldere og mere undersøgende journalistik

Mads Kastrup og Rene Fredensborg skal være anmeldere, og underholdningsredaktionen skal være mere undersøgende

Kombinationen af kultur, Ekstra Bladet og anmeldelser vil nok lede de flestes tanker over på den berygtede musikanmelder Thomas Treo.

Men sådan skal det ikke være længere. Et nyt anmelderkorps skal være med til at styrke Ekstra Bladets kulturdækning i det hele taget, siger Ekstra Bladets journalistiske chefredaktør, Knud Brix.

”For 25 år siden var Ekstra Bladet garant for en kulturdækning, der var for folket og på sin vis også avantgarde, forstået på den måde, at vi ikke er bange for at sige tingene ligeud. Der skal vi hen igen,” siger Knud Brix.

”Kulturdækningen skal være kompromisløs, frygtløs og venneløs. Vi skal ikke slagte noget for at slagte noget. Men det er ikke meningen, at vi skal ligge inde på midten med halvlunkne anmeldelser med tre stjerner,” tilføjer han.

I første omgang vil Rene Fredensborg og Mads Kastrup træde ind i rollen som anmeldere, journalist og forfatter Søren Baastrup skal skrive klummer, og så er Ekstra Bladet også på jagt efter en litteraturanmelder, der skal være avisens nye Dan Turéll eller Poul Borum.

”Vi er skarpe på alle mulige andre områder, det skal vi også være på det. Vi vil styrke kulturdækningen, fordi det er pissevigtigt for en masse mennesker. Det er vigtigt, og vi har måske behandlet det lidt for stedmoderligt.”

Fra ’Kastanjemanden’ til woke kunstakademi

Anmelderne skal kunne kaste sig over alt fra en ny sæson af ’Borgen’ til Netflix-serien ’Kastanjemanden’ eller smallere ting som DR’s dokumentarserie om Kunstakademiet, der måske er blevet for woke.

”Det må bare ikke blive ligegyldigt. Meget populærkultur bliver sovset ind i noget konsensus. Der er for meget, der ligger på midten af spektret med tre stjerner. Dermed ikke sagt, at det altid skal være fem eller en stjerner,” siger Knud Brix.

Det er ikke kun på anmelderkorpset, Ekstra Bladet opruster på kulturdækningen. Også kulturjournalistikken, som generelt har fået kritik for at være alt for ukritisk, skal gå mere til kulturen som led i Ekstra Bladets nye strategi.

”Kulturen bliver også et fokusområde på vores undersøgende journalistik. Der har vi en virkelig stærk underholdningsredaktion, hvor vi også kommer til at have et øget fokus på undersøgende journalistik,” siger Knud Brix.

Alt i alt handler satsningen på kulturdækning om at gøre kultur mere tilgængelig for Ekstra Bladets læsere.

”Vi mener, at kultur er vigtigt for dannelse. Det skal ikke kun være for eliten, der læser Weekendavisen eller Politiken. Kulturstoffet i Ekstra Bladets ånd skal styrkes for helt almindelige mennesker. På de områder, der vedrører folk, og det, folk taler om,” siger Knud Brix.

0 Kommentarer

Læs også

”Ingen journalister går seriøst i flæsket på kultursektoren, og det er usundt for alt og alle”

”Ingen journalister går seriøst i flæsket på kultursektoren, og det er usundt for alt og alle”

25. MAJ 2021