Energikrise

DR skruer ned til 19 grader og indkøber billige tæpper

Energikrisen og den politiske aftale om at spare på energien får nu DR til at foretage en række justeringer

Det gælder om at have job på en af redaktionerne på de øverste etager i DR Byens Newsroom, hvis man som DR-ansat vil holde varmen denne vinter.

Med øjeblikkelig virkning har DR’s ledelse nemlig besluttet at sænke temperaturen i mediehusets kontorer til 19 grader. Det fremgår af en artikel fra DR’s interne medie DRinde, som Journalisten har fået tilsendt fra DR’s presseafdeling.

Men som bekendt stiger varme jo opad, og derfor vil det være en fordel for de kuldskære at befinde sig i de højere luftlag.

”Nogle steder vil temperaturen være højere – fx på de øverste etager i Newsroom i DR Byen. Selv om temperaturen bliver sat til 19 grader, vil der ske en gradvis stigning opad på etagerne,” lyder det i artiklen.

Her udtaler Pernille Toft, chef for Ejendomme og Service i DR, også, at temperaturforskellen vil kunne mærkes.

”19 grader er relativt koldt og koldere, end vi plejer at have det. Normalt tilstræber vi 20-24 grader i vores bygninger,” siger hun.

Al pyntelys slukkes  

Det er energikrise og den politiske aftale om at spare på energien, der får DR til at skrue ned til 19 grader.

Tidligere på måneden indgik regeringen, Danske Regioner og KL en aftale om at spare på energien i det offentlige, og det er de anbefalinger, som DR’s ledelse og de faglige organisationer nu har besluttet at følge.

Ud over at sænke temperaturen er det også besluttet, at lyset på Koncerthusets blå dug bliver slukket, ligesom al såkaldt pyntelys og belysning, der oplyser adgangsveje, også vil blive slukket.

DR’s presseafdeling oplyser til Journalisten, at mediehuset har en fastprisaftale på el, der betyder, at de store ekstraregninger til strøm først vil vise sig i 2023.

Billige tæpper til udlån

Ifølge artiklen fra DR’s interne medie har husets arbejdsmiljørepræsentanter påpeget, at 19 grader er koldere end det, Arbejdstilsynet anbefaler.

Derfor vil DR også ”købe billige tæpper ind til udlån,” ligesom hjemmearbejde kan aftales lokalt, fremgår det af artiklen.

”Vi opfordrer også til, at man er varsom med at åbne døre og vinduer, fordi det giver træk og køler bygningerne for meget ned,” udtaler Pernille Toft og understreger, at der ikke er tale om en spareøvelse.

I sidste uge var det Jysk Fynske Medier, der besluttede at sænke temperaturen på redaktioner og kontorer til 19 grader. Det skete både for at tage samfundsansvar og for at holde styr på egen økonomi.

0 Kommentarer

Læs også

Energikrise

”På med en trøje i den kolde tid”: Mediehus skruer ned til 19 grader

14. SEPTEMBER 2022