Energikrise

”På med en trøje i den kolde tid”: Mediehus skruer ned til 19 grader

Det handler om at tage ansvar for egen økonomi og samfundet i en tid med stigende energipriser, forklarer direktør

Hvis man er kuldskær og ansat i Jysk Fynske Medier, skal man snart til at finde tykke trøjer og måske endda fingerhandsker frem.

Som konsekvens af de stigende energipriser og den potentielle forsyningskrise har det lokale- og regionale mediehus nemlig besluttet at reducere temperaturen indendørs på redaktioner og kontorer til 19 grader. Det fremgår af en mail fra ledelsen sendt til alle mediehusets ansatte.

I mailen præsenterer Jysk Fynske Medier også en række andre tiltag og opfordrer medarbejderne til for eksempel at lukke vinduer og døre og slukke for pc-skærme, når de går hjem, og for radiatorer, når de lufter ud.

Mailen slutter med ordene:

”Vi er klar over, at ovenstående initiativer ikke alle er lige populære – men de vil i den kommende tid være nødvendige – så hjælp os alle med at reducere forbruget og på med en trøje i den kolde tid.”

Følger det offentlige

Til Journalisten fortæller Marianne Skaaning, direktør for forretningsudvikling og kommunikation hos Jysk Fynske Medier, dog, at medarbejderne har taget pænt imod meldingen om de nye tiltag.

”Nogle er selvfølgelig bekymrede for, at vi kommer til at fryse hænderne, når man sidder stille på et kontor i 19 grader. Men alle er enige om, at vi selvfølgelig skal give os lidt for helhedens skyld,” siger hun.

Ved at skrue ned for varmen lægger Jysk Fynske Medier sig i kølvandet på sidste uges beslutning fra Klima-, energi- og forsyningsministeriet om, at alle offentlige bygninger fra 1. oktober skal sænke temperaturen til 19 grader.

Sidste år anbefalede Arbejdstilsynet en temperatur på 20-22 grader ved stillesiddende arbejde.

Tager ikke afsæt i en risikovurdering

For Jysk Fynske Medier handler tiltagene og opfordringerne til de ansatte grundlæggende om at tage ansvar, forklarer Marianne Skaaning.

”Ikke kun for vores egen økonomi, men også et samfundsansvar i forhold til de stigende energipriser,” siger hun.

Det er jo altid rart, hvis man kan spare lidt penge og tage samfundsansvar. Men hvor alvorligt ville det være for jer, hvis I ikke lavede de her tiltag?

”Vi har ikke taget afsæt i en risikovurdering af konsekvenserne. Vi har taget afsæt i det samfundsansvar, vi mener, vi bør være med til at tage,” siger Marianne Skaaning, som derfor heller ikke kan svare på, hvad Jysk Fynske Medier forventer at spare ved de forskellige tiltag.

0 Kommentarer