DR sætter intern chef i spidsen for Radioavisen og P3 Nyheder

Morten Tvegaard bliver indtil videre chef for Radioavisen og P3 Nyheder, efter at Thomas Gadsbølle sagde op efter godt et år på posten

Det er et for medarbejderne på Radioavisen og P3 Nyhederne velkendt ansigt, der bliver chef for dem i den kommende tid.

DR har nemlig konstitueret Morten Tvegaard, der i forvejen er chef for ’P1 Orientering’ og newsroom, og som indtil slutningen af februar var chef for DR’s redaktion på Christiansborg, i stillingen.

Radioavisen og P3 Nyheder stod pludselig uden chef, da Thomas Gadsbølle midt i juli sagde sin stilling op efter godt et år på posten.

”Det er en konstituering af Morten Tvegaard lige nu. Efter Thomas Gadsbølle sagde op, skulle vi finde en løsning lidt hurtigt,” siger Thomas Falbe, nyhedschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

”Han er i forvejen i newsroom og kender redaktionen, og han kender opgaven godt, så det var meget oplagt at lægge det til hans portefølje, hvilket han også gerne ville,” tilføjer han.

Morten Tvegaard overtager dermed ledelsesansvaret for de omkring 35 medarbejdere på Radioavisen og P3 Nyheder, samtidig med at han beholder stillingen som chef for ’P1 Orientering’. Rollen som chef for newsroom går på skift mellem chefer.

”Han har et meget stort område lige nu, så der ligger en opgave i at drive alle de redaktioner på tværs af hinanden ordentligt,” siger Thomas Falbe.

Afventer medieforlig

DR Nyheder var igennem en mindre chefrokade i februar, hvor netop Morten Tvegaard rykkede fra Christiansborg til DR Byen, da Claus Cancel ikke længere skulle være chef for ’P1 Orientering’, men fortsatte som chef for ’P1 Morgen’ og nyhedspodcasten ’Genstart’.

Rokaden kom for at styrke newsroom, der skulle have en tilgængelig chef til den daglige dækning i løbet af stort set hele døgnet, ligesom Claus Cancel blev sat til at stå i spidsen for at udvikle og styrke DR’s nyhedspodcasts.

I den forbindelse blev Michael Elsborg konstitueret som chef på Christiansborg-redaktionen, hvor han indtil da havde været redaktør.

Dengang lød det, at konstitueringen og den videre afklaring om chefrollen afventede det kommende medieforlig.

Det samme er tilfældet med konstitueringen af Morten Tvegaard.

”Der er nogle udefrakommende omstændigheder, som vi afventer. Vi afventer medieforlig, før vi låser os fast på, hvordan organisationen skal se ud. Vi er ikke herre over det og har ventet længe på det, men det seneste, vi har hørt, er, at forhandlingerne går i gang til efteråret,” siger Thomas Falbe.

0 Kommentarer

Læs også

DR laver chefrokade for at styrke newsroom og podcasts

DR laver chefrokade for at styrke newsroom og podcasts

25. FEBRUAR 2021