DR laver hjælpepakke til freelancere

DR tilbyder at dække 75 procent af tabte indtægter for freelancere, som er ramt af coronakrisen. Pengene findes på kompetenceudvikling

Freelancere i DR, som kommer i klemme i coronakrisen, har nu udsigt til hjælp.

Medarbejdere og ledelse i DR er blevet enige om en hjælpepakke, som skal komme freelancere til undsætning. Hjælpepakken skal redde ”lønmodtager-freelancere” – altså freelancere, som er lønnet med A-indkomst. Disse freelancere er ikke omfattet af regeringens hjælpepakker.

DR tilbyder at dække 75 procent af den forventede bruttoløn, som freelancerne står til at tabe på grund af coronakrisen, når programmer og projekter aflyses. Man kan dog maksimalt modtage 23.000 kroner.

Hvis en freelancer ønsker hjælp, skal man aktivt søge hos DR. Det kan man gøre her.

”Hvis vi gerne vil have, at freelancere står til rådighed for os, er det nødvendigt, at vi giver dem, der ikke er omfattet af statens hjælpepakker, et vist indtægtsgrundlag,” udtaler underdirektør i DR Økonomi Niels Ammitzbøll i en pressemeddelelse.

Skærer i kompetenceudvikling

Aftalen finansieres ved at skære budgettet til kompetenceudvikling på tværs i DR i 2020 fra tre millioner til cirka én million, oplyser DR. Samtidig er det en del af aftalen, at medarbejdere kan varsles på tvungen ferie og afspadsering, så alle medarbejdere ved ferieårets afslutning har maksimalt fem feriedage tilbage, som kan overføres til næste år.

Tillidsfolkene i DR er også glade for aftalen.

”Jeg er glad for aftalen, fordi den griber de mest udsatte freelancere,” siger DR-tillidsmand Henrik Friis Vilmar til Journalisten.

I forgårs landede en aftale på TV 2, som også hjælper freelancere. Hos TV 2 er hovedpunkterne i aftalen, at de faste medarbejdere afgiver en feriedag, for at freelancerne til gengæld garanteres 80 procent af deres forventede indtægt i april.

0 Kommentarer

Læs også

TV 2’s fastansatte holder hånden under freelancerne i april

23. MARTS 2020