Kilder

DR bragte interview med falsk Twitter-ansat i TV Avisen  

DR beklager, at de i et indslag om Elon Musks overtagelse af Twitter bragte interview med en mand, der allerede for en måned siden blev afsløret i at have snydt medierne

Et klip med to slukørede mænd med flyttekasser i favnen foran Twitters hovedkvarter dukkede mandag op i et indslag i TV Avisen.

Indslaget handlede om forretningsmanden Elon Musks overtagelse af Twitter, og ifølge indslaget i TV Avisen var de to mænd blandt de 3.500 ansatte, som Elon Musk fyrede i oktober.

”Elon kom vist bare og fyrede hele holdet,” lød det i interviewet med den ene af de to ansatte i DR’s indslag, cirka 16 minutter inde i TV Avisen.

Jeg gjorde ikke nok for at få bekræftet, hvem de var.
Deirdre Bosa, journalist på CNBC

Problemet er bare, at de to mænd allerede for knap en måned siden blev afsløret i at have snydt medierne til at tro, at de var Twitter-ansatte. Det kom frem, samme dag som de havde udtalt sig til en række amerikanske medier som New York Post, Daily Mail og CNBC, der selv var hoppet i fælden.

”De var ikke ægte ansatte, og jeg gjorde ikke nok for at få bekræftet, hvem de var. De fik mig, og jeg fortryder fejlen,” lød det i et tweet, fra CNBC-journalisten Deirdre Bosa, der lavede interviewet med de to.

Virkelig beklageligt

Men selv om historien blev dementeret allerede 28. oktober, var dementiet altså ikke nået til DR Byen i København i går.

Vores journalist har ikke været opmærksom på, at der var falske kilder i omløb.
Thomas Falbe, chefredaktør i DR

Over for Journalisten forklarer Thomas Falbe, chefredaktør i DR, at det normalt automatisk bliver markeret i DR’s arkiv, hvis materiale fra for eksempel AP – som det pågældende klip kom fra – bliver trukket tilbage.

”Men det er altså kikset her. Så vores system har ikke fanget det, og vores journalist har ikke været opmærksom på, at der var falske kilder i omløb. Og det er jo virkelig beklageligt,” siger han.

Bliver rettet

Thomas Falbe fortæller, at DR ikke var opmærksom på fejlen før Journalistens henvendelse.

”Men vi kan selvfølgelig ikke leve med, at der er falske kilder i vores indslag, og derfor vil der blive lavet en rettelse i indslaget og på vores ’Fejl og fakta’-side,” lover chefredaktøren.

Det er ikke første gang i denne uge, at danske medier er blevet narret af falske kilder.

I går kom det frem, at Mediano og B.T. har bragt et interview med en indisk mand, der stod for at arrangere en fanklub for Danmark i Qatar. Den indiske mand viste sig dog i virkeligheden at hedde Steffen og være fra Danmark. Han ser artiklerne som et bevis på, at medierne opererer med skyklapper på.

Hvad motivet har været for de to amerikanske mænd, der gav sig ud for at være fyrede Twitter-ansatte, vides ikke.

0 Kommentarer