Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:13 13.04.2023 Anna Sol Jørgensen

Dk4-chef forsvarer værter: ”De er blevet ofre for en folkedomstol eller sharia”

Dk4-chef forsvarer værter: ”De er blevet ofre for en folkedomstol eller sharia”

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Tv-kanalen Dk4 har i løbet af de senere år gjort sig bemærket ved at udse sig og ansætte nye værter på kanalen, der alle har én ting til fælles. Nemlig, at de har været genstand for kritik i offentligheden.

Valget af værter er de senere år blandt andet faldet på Milena Penkowa, Jes Dorph-Petersen, Jens Gaardbo og Inger Støjberg. Seneste skud på stammen er dirigenten Michael Bojesen, der for knap et år siden blev fyret som leder af Malmø Opera. Det skete, efter at to advokatundersøgelser havde undersøgt seksuelle krænkelser og chikane i DR’s Pigekor og Sankt Annæ Pigekor, hvor Michael Bojesen gennem flere år har været korleder.

Hos Dk4 ser man ingen problemer i at ansætte de profiler, siger Steen Andersen, kommunikationsdirektør for kanalen til Berlingskes podcast ’Pilestræde’. Her siger han, at Michael Bojesen for længst har sonet sin brøde.

”Jeg mener, at Michael Bojesen og andre, som har været igennem en #metoo-sag, er blevet ofre for en folkedomstol eller sharia, hvor nogen har ført en kampagne for, at de her mennesker skal ned med nakken – uagtet at de ikke har været anklaget eller sigtet,” siger han.

Den tidligere hjerneforsker Milena Penkowa, der fik frataget sin doktorgrad, havde i en periode en programserie på Dk4, hvor hun rådgav om alternativ behandling af en lang række lidelser. Programmerne mødte kras kritik fra eksperter for at være ensidige og uunderbyggede, eller direkte forkerte.

”Vi synes, at vi i alsidighedens navn giver mulighed for at lade nogle andre synspunkter end de gængse komme til orde, og vi skal nok give ordet til den etablerede medicinvidenskab på et tidspunkt, så alle sider af sagen bliver belyst,” lød svaret dengang fra Dk4.

SENESTE NYT

Flere nyheder