Ny strategi

B.T. skærer på krim og nedlægger gravergruppen – medarbejderne frustrerede

Store ændringer på vej på B.T.’s redaktion udløser utilfredshed og ”enorm frustration” blandt medarbejderne, fortæller tillidsrepræsentant

Tirsdag eftermiddag blev de ansatte på B.T. præsenteret for en række ændringer af organisationen og den journalistiske retning.

Ændringerne betyder ifølge Journalistens oplysninger blandt andet, at mediet skærer på krim-redaktionen og nedlægger gravergruppen som selvstændig redaktion.

Til gengæld opruster B.T. på penge- og forbrugerredaktionen, ligesom der også vil blive rykket flere kræfter til nyhedsdesken, det såkaldte breaking.

Der er udsigt til en medarbejderrokade og ikke umiddelbart til fyringer, men alligevel skaber ændringerne stor frustration blandt B.T.’s ansatte. Det fortæller tillidsrepræsentant Søren Ishøy til Journalisten.

”Jeg skal ærligt indrømme, at medarbejderne er utilfredse. Det skaber enorm frustration, at der igen skal lægges en ny strategi, efter at Pernille Holbøll lavede en ny strategi lige før sommerferien. Men nu bliver posen så rystet igen. Det er noget, der tager hårdt på medarbejderne,” siger Søren Ishøy.

Ny ledelse igen-igen

Som en del af omstruktureringen blev det på medarbejdermødet tirsdag også meldt ud, at Marie Rask Glerup stopper som journalistisk chef på B.T.

Det sker, efter at ansvarshavende chefredaktør Pernille Holbøll efter kun et år i august blev fyret som ansvarshavende chefredaktør og erstattet af Simon Richard Nielsen.

”Med nye chefredaktører og nye strategier har der ikke været nogen kontinuitet. Det tærer på en organisation med så mange skift,” siger tillidsrepræsentant Søren Ishøy og tilføjer:

”Men nu må vi så krydse fingre for og håbe på, at den vej, vi tager nu, er den rigtige. Der er mange gode journalistiske kræfter på B.T., så jeg er sikker på, at vi nok skal lykkes med at lave noget god, dagsordensættende journalistik.”

I forbindelse med ændringerne har B.T. genansat Marie Boe-Hansen, der for nylig skiftede til Sjællandske Medier. Det oplyser hun selv på Facebook. Ifølge Journalistens oplysninger skal hun fremover udgøre ledelseslaget under den ansvarshavende chefredaktør sammen med Kasper Haugaard.

Efterlyser medarbejderinddragelse

Tillidsrepræsentant Søren Ishøy fortæller, at de ansatte, der skal rykke redaktion, har fået besked.

”I den forbindelse er der frustration over manglende medarbejderinddragelse,” fortæller han.

Journalisten afventer et interview med B.T.’s ansvarshavende chefredaktør Simon Richard Nielsen om ændringerne. på avisen.

0 Kommentarer