Jubilæum

Aller undskylder for ”upassende” stripshow til personalefest

Fejringen af Aller Medias 150-års jubilæum i København gik for vidt, mener de svenske kolleger til festen. Nu har de fået en undskyldning

Familien bag Aller Media beklager, hvis nogen gæster til mediekoncernens 150-års fødselsdag i Øksnehallen i København 12. maj blev krænket af et burlesqueshow med en halvnøgen kvinde under middagen.

”Hvis nogen følte sig ukomfortable eller krænket på nogen som helst måde under showet, undskylder vi oprigtigt,” skriver Aller-familien i en meddelelse til medarbejderne.

Til stede ved festen var omkring 2.000 gæster fra Danmark, Norge, Finland og Sverige.

Men især for de svenske deltagere gik showet med den halvnøgne kvinde over stregen, men nu har de svenske gæster og de øvrige medarbejdere fået en uforbeholden undskyldning fra Aller-familien.
”Vi ønsker at understrege, at vi tager stærkt afstand fra enhver form for undertrykkende, sexistisk eller upassende adfærd. Den slags opførsel er i modstrid med vores kultur og værdier i Aller,” lyder Aller-familiens besked til medarbejderne.

Jeg er derfor også glad for, at jeg stort set kun har oplevet begejstring omkring festen og festens indhold, der også skal være med til at samle os som et nordisk mediehus.
Charlotte Riparbelli, CEO, Aller Media Denmark

Direktøren oplevede mest begejstring

Journalisten har bedt Aller Media om et interview, men Charlotte Riparbelli, CEO for Aller Media Denmark, har ikke haft mulighed for at tale i telefon.

I et kort mailsvar skriver hun, at festen markerede Allers mangeårige historie ”som vi er utroligt stolte over”.

Indslagene ved festen repræsenterede en tid, som Aller igennem 150 år har været en del af og bidraget til gennem ugeblade og magasiner.

”Det er selvfølgelig dybt beklageligt, hvis nogen har følt sig stødt eller utilpas, og vi tager naturligvis stærkt afstand fra enhver form for sexistisk eller undertrykkende adfærd. Jeg er derfor også glad for, at jeg stort set kun har oplevet begejstring omkring festen og festens indhold, der også skal være med til at samle os som et nordisk mediehus,” skriver Charlotte Riparbelli.

Strip og fri bar

Der var fri bar til festen, hvor der blandt andet var en gennemgang af koncernens 150-årige historie, et ABBA-kopiband og optræden af den dansk-norske 90’er-gruppe Aqua.

Men under spisningen var der også et burlesqueshow med en kvinde, der endte sin optræden i et gigantisk cocktailglas.

En dansk ansat ved festen tog ikke anstød af indslaget og forstår ikke, hvorfor de svenske kolleger følte sig krænkede.

”Det var ikke vulgært, og det var ikke noget, jeg blev stødt over, så jeg har svært ved at gennemskue, hvad de svenske kolleger blev sure over,” siger medarbejderen til Journalisten.

Vi tager stærkt afstand fra de uhensigtsmæssige elementer, og det er noget, som vi også har forklaret festarrangøren og til vores ejere.
Jennie Knutsson, kommunikationschef, Aller Media i Sverige

Planlagt i Danmark

Til Journalisten.se understreger kommunikationschef Jennie Knutsson i den svenske del af Aller Media, at festlighederne var planlagt af det danske eventbureau Aller Alive.

”Vi hos Aller Media Sverige var gæster og havde ingen indflydelse på indholdet af programmet,” skriver kommunikationschef Jennie Knutsson.

”Vi tager stærkt afstand fra de uhensigtsmæssige elementer, og det er noget, som vi også har forklaret festarrangøren og til vores ejere. Vores ejere har sendt en undskyldning til alle medarbejdere,” kommenterer Jennie Knutsson.

Fester med overraskelser

Aller Media har en lang tradition for at holde fester, der overrumpler deltagerne.

I 2008 fortalte Allers daværende ’eventkonge’ Erik Malmqvist om festerne i koncernen, at medarbejderne skal have det, de ikke forventer: Akrobater, hestevogne eller verdens største kage.

Ifølge Dagens Media, der var først til at skrive om utilfredsheden med 150-årsfesten, fandt fejringen sted præcis samtidig med, at Aller Media nedlægger sit kontor i Malmø, hvor 60 medarbejdere er ansat.

2 Kommentarer

Mikael Andre Bidstrup Skotting
4. JUNI 2023
»Hvis nogen følte sig ukomfortable eller krænket på nogen som helst måde ...«
- et fesent undskyld, må man sige. En såkaldt"nonpology"????.
Claus Vilhelmsen
25. MAJ 2023
Vor herre bevares. Hvad er der nu i vejen med en halvnøgen kvinde. Jeg går stærkt ud fra at Aller har betalt hende rundhåndet for at optræde, og det har været aldeles frivilligt. Puritanismen kender efterhånden ingen grænser. Det er en pest.