Besparelser

24syv også ramt af ny momspraksis: Foretager besparelser for over to millioner

Det ekstra millionbeløb er dog ikke noget, man vil pive over, siger ansvarshavende chefredaktør Simon Andersen

Radiokanalen Radio4 er ikke den eneste, som har skullet finde ekstra penge i budgettet på grund af en ny regel på skatteområdet, som gør, at public service-medier på nogle områder ikke længere kan fritages for moms.

Også 24Syv har fået ekstra omkostninger. Det fortæller ansvarshavende chefredaktør Simon Andersen til Journalisten.

”For os betyder det en ekstraregning på et godt stykke over to millioner kroner i år. Dem har vi fundet ved at gennemføre en enkelt afskedigelse og ved generelt at finde besparelser flere forskellige steder i organisationen. Derudover havde vi budgetteret med et højere budget til løn i forbindelse med overenskomstforhandlinger for at være på den sikre side.”

Vi vil ikke pive

Ifølge Simon Andersen blev man gjort opmærksom på den ændrede praksis omhandlende momsfradragsretten i starten af februar, hvorefter man begyndte at se på, hvordan man kunne dække de ekstra omkostninger på den bedst mulige måde.

Det er dog ikke en ekstraudgift på 25 procent af 24Syvs samlede budget, som bliver tilføjet.

Løn og eksterne produktionskøb er som udgangspunkt momsfri, men ifølge Simon Andersen vil ting som eksempelvis indkøb af computer, mikrofoner og husleje blive 25 procent dyrere.

”Men jeg vil gerne understrege, at vi ikke vil pive over det her. I forhold til de fleste andre medier har vi det privilegium, at vi får vores penge uden at skulle tjene dem. Så selvfølgelig skal vi løse dette, og det synes jeg også, vi har gjort, uden at det vil føles, som om vi leverer et ringere produkt, siger Simon Andersen.

Tidligere i dag kom det frem, at Radio4 får øgede omkostninger på otte millioner kroner årligt som følge af den nye regel.

Og det betyder ifølge administrerende direktør Anne-Marie Dohm, at man skal nedbringe omkostningerne, hvilket kan komme til at betyde afskedigelser.

”Jeg kan bekræfte, at vi skal reducere vores omkostninger som følge af en regelændring på skatteområdet. Det betyder nedlæggelse af en række funktioner og omlægning af arbejdsgange, som vi arbejder på i øjeblikket. Vi gør, hvad vi kan, for at nedbringe antallet af egentlige afskedigelser,” lyder det fra Anne-Marie Dohm i et skriftligt svar.

 

0 Kommentarer