11 kvinder står frem med navn i MeToo-dokumentar om TV 2

Tv-værterne Janni Pedersen, Karen Helene Hjorth og Therese Philipsen er blandt de kvinder, som står frem med navn i dokumentaren om MeToo-kulturen på TV 2

Med den længe ventede dokumentar ’MeToo: Sexisme bag skærmen’ føjes der nye fortællinger og detaljer til historien om den sexistiske kultur på TV 2.

I dokumentaren, der her til morgen har haft premiere på streamingtjenesten discovery+, står i alt 11 kvinder frem med navn. De fortæller om en usund kultur med krænkende og grænseoverskridende adfærd fra nogle få mandlige chefer og andre toneangivende mænd på tv-stationen.

Det fremgår af en artikel i Information, der har deltaget i et researchsamarbejde med produktionsselskabet bag dokumentaren, Impact. Tilsammen har de været i kontakt med over 150 mænd og kvinder, som har arbejdet eller arbejder på TV 2.

En af kvinderne er tv-vært Janni Pedersen, der i går også fortalte til Journalisten om at have oplevet MeToo på nærmeste hold.

”En chef misbrugte sin magt til at forsøge at komme i kassen med mig. Jeg fik at vide, at jeg ville blive fastansat inden for den måned, hvis vi havde sex,” siger hun.

Følte sig udnyttet

De øvrige kvinder, der står frem med navn, tæller blandt andre tv-værterne Karen Helene Hjorth og Cecilie Beck, der stadig er ansat på TV 2.

Derudover medvirker flere tidligere ansatte. En af dem er tidligere TV 2-vært og forfatter Therese Philipsen. Hun fortæller, at to chefer indledte forhold til hende som praktikant på TV 2.

Til tider følte hun sig udnyttet, siger hun til Information.

”Jeg kom til at hade mig selv. For hvorfor kunne jeg ikke bare sige nej, og hvorfor kunne jeg ikke bare stoppe det? Hvad var det, jeg gjorde galt? Jeg kunne ikke finde ud af det,” siger Therese Philipsen til Information.

Befamlet af Jes Dorph-Petersen

I dokumentaren fortæller Therese Philipsen også om en grænseoverskridende oplevelse med Jes Dorph-Petersen. Det samme gør Louise Degn, der i begyndelsen af 00’erne var praktikant på TV 2.

Ifølge Louise Degns fortælling inviterede Jes Dorph-Petersen og en chef på TV 2 i 2003 hende med ud i byen for at drikke nogle øl sammen med andre kolleger fra redaktionen.

Men da de sad i taxaen, forklarede mændene, at de lige så godt kunne tage hjem i Jes Dorph-Petersens lejlighed, fortæller hun. Her foreslog de ud af det blå en trekant. Selv om hun afslog, begyndte de at befamle hende.

”Jeg husker det bare som hænder og læber alle steder. Det mest grænseoverskridende var måske den følelse af, at de var i mit ansigt. Altså, at jeg blev kysset på, og det er i virkeligheden nok det, jeg husker mest tydeligt,” siger hun til Information.

Til avisen skriver Jes Dorph-Petersen, at han beklager sin opførsel i 2003. Men han understreger, at han ser Louise Degns anmeldelse helt anderledes end den fra Therese Philipsen, som ifølge ham er direkte usand.

Mænd er anonymiserede

Ud over Jes Dorph-Petersen er alle mænd, der ifølge kilderne har optrådt grænseoverskridende og krænkende, anonymiseret i Informations artikel.

Information og Impact har spurgt alle nyhedschefer og -direktører i perioden fra 1997 og frem til i dag, om de vil stille op til interview om kulturen på TV 2.

Undtagen nuværende nyhedsdirektør Ulla Pors har ingen ønsket at stille op til interview.

Hun er blevet forelagt de konkrete episoder og kalder kvindernes oplevelser ”vanvittige og uacceptable”.

”Det er da en falliterklæring, at vi ser i dag, at der har været så meget, som ikke er blevet taget hånd om,” siger hun til Information.

0 Kommentarer