Mediemåling

Venstre har fået mest medieomtale i valgkampen

Mette Frederiksen (S) er den mest omtalte formand i første uges officielle valgkamp, viser undersøgelse

Venstre er efter en uges officiel valgkamp det mest omtalte parti. Det viser en ny undersøgelse fra Roskilde Universitet (RUC) ifølge Mediawatch.

En måling på universitetets såkaldte valgbarometer viser, at Venstre har fået 17 procent af al medieomtale, mens Socialdemokratiet har fået 15 procent.

Ifølge Mads Kæmsgaard Eberholst, studielektor i journalistik, er mængden af omtale ved at udligne sig. Men lige nu er det altså Venstre, der er i førertrøjen.

”Lige nu får partiet Venstre mest omtale, hvilket sandsynligvis hænger sammen med deres seneste store politiske udspil.  Men ser vi på alle partierne, så er omtalen nu mere jævnt fordelt mellem dem end ved valgkampens start,” siger han i en meddelelse til Watchmedier.

V har overhalet Socialdemokratiet

Den foregående måling fra den 3. oktober viste, at regeringen og Socialdemokratiet havde fået mest omtale de foregående 14 dage. Og det plejer også at være det regeringsbærende parti, der får mest omtale.

Blandt de politiske partiers ledere er det da også statsminister Mette Frederiksen, der fylder mest i mediebilledet. Hun har siden sidste måling fået 32 procent af omtalen.

Hvor meget omtale Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) har fået, fremgår ikke. Foregående undersøgelse viste, at den næstmest omtalte partileder var Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg.

Hun fik 12,8 procent af omtalen i de landsdækkende dagblade. Søren Pape Poulsen fulgte trop som den tredjemest omtalte med 12,4 procent.

Mark Blach-Ørsten, der er professor i journalistik ved Roskilde Universitet, mener, at statsministeren får mest omtale, fordi hun er den eneste statsministerkandidat i rød blok, fortæller han til Watchmedier.

RUC’s undersøgelser af valgkampsdækningen sker i samarbejde med TV 2 og Infomedia, der overvåger og indsamler nyhedsstof fra redaktionelle medier.

0 Kommentarer