Velkommen til det nye Journalisten

Vi har relanceret journalisten.dk. Her forklarer vi ændringerne

Velkommen til et nyt og forandret journalisten.dk!

Som du måske har opdaget, er vi gået i luften med en ny hjemmeside. Forhåbentlig har du også allerede opdaget, at den nye hjemmeside loader markant hurtigere. Og måske har du lagt mærke til, at vi har prioriteret det visuelle op. Flere og større billeder på forsiden, mindre tekst. Vi har også forsøgt at skabe en forside, som er mere grafisk tidssvarende og lettere at overskue. De hurtige nyheder er stadig vigtige, men vores dagsordensættende nyheder og store fortællinger får mere plads. Journalisten er mere end et nyhedsmedie, også digitalt.

Du vil måske også bemærke, at vi har indført nye elementer i forsiden. Fx temabokse, som gør det lettere at overskue vores artikelserier, og hvor vi kan samle dækningen af aktuelle sager, som vi lige nu har samlet ”Paludan og pressen”. Vi kuraterer døgnets vigtigste medie-tweets i et bånd, så vores travle læsere (og de mange, der ikke er på Twitter) ved, hvad der foregår i medie- og kommunikationsbranchens digitale fredagsbar.

Og så har vi skruet lidt op for fællesskabet. ”De skifter job” er et element, I altid har elsket – men som vi føler, at vi har syltet. I vil gerne vide, når kollegerne skifter job, og I er gode til selv at indsende oplysningerne til os. Det fælleskab vil vi gerne hylde. Derfor er ”De skifter job” nu placeret højt og centralt på forsiden. En ændring, som i øvrigt også er implementeret i det trykte magasin, hvor jeres jobskifter er flyttet frem i bladet og fylder mere end nogensinde.

Mindst lige så vigtige er de ændringer, der er sket på ”bagsiden” af hjemmesiden. Det er her, vores medarbejdere boltrer sig, og der var rum for forbedring. Den gamle hjemmeside var for svær og indviklet at bruge for Journalistens medarbejdere. Den nye hjemmeside er tilpasset vores behov og gør det let for os at udgive hurtigt, redigere, bruge journalistisk udstyr som faktabokse og fremhævede citater, og så har vi fået fuld fleksibilitet i vores forside. Vi kan kort sagt lave grundlæggende om på hjemmesidens udtryk på et øjeblik.

Journalisten.dk trængte grundlæggende til en opstramning. I 2014 gav vi sitet en primært visuel overhaling, men det meste af hjemmesiden er fra 2012. Der er sat mange hovsaløsninger på siden da. Derfor har det været vigtigt for os at pille sitet fra hinanden og genopbygge det på en overskuelig og fremtidssikret måde.

En ikke uvæsentlig detalje, som du måske ikke lægger mærke til med det samme, er et stort arbejde med at sikre vores arkiv. Journalisten har i vores digitale arkiv knap 27.000 artikler helt tilbage fra 1998. Det har været vigtigt for os at bevare arkivet, men også bringe det mere i spil. Du vil opdage, at vi gør mere ud af at vise dig videre til relevante artikler, når du har læst én til ende. Vores søgefunktion har også fået en overhaling, så vi bringer vores omfattende ”tagging” bedre i spil. Hvis du gerne vil læse om ”Fotografi” eller “Praktik”, så er det blevet lettere at finde det, som er mest relevant for dig.

Den nye hjemmeside er udviklet i WordPress i samarbejde med udviklingsbureauet Abtion. Vi har selv på redaktionen stået for målgruppeanalyse, forresearch, design og strategi, imens Abtion har stået for udviklingsarbejdet og uvurderlig feedback på UX og teknik.

Det er digital redaktør Andreas Marckmann Andreassen og art director Esben Niklasson, som har haft ansvaret for projektet, men hele redaktionen har været involveret undervejs.

Forude ligger mange flere ændringer, så vi kan implementere vores digitale strategi, der har overskriften ”Mere end et medie”. Vi glæder os til at vise jer det hele.

For nu vil vi opfordre til, at I boltrer jer på den nye hjemmeside. Og når I finder fejl, store eller små, for det gør I – så er vi taknemmelige, hvis I vil sende dem per mail til digital redaktør Andreas på ama@journalisten.dk. Hvis I har ris, ros eller spørgsmål om tankerne bag det nye site, så er I velkomne her i debatfeltet.

Tak fordi I læser med. Vi var her ikke uden jer.

34 Kommentarer

Jan Hillers
12. JUNI 2019
Den eneste bare lidt ok forklaring, jeg kan finde på for at fjerne kommentarsporet, er, at I ikke - selv med bus- og bilfotos finter - har kunnet sikre os mod udenlandske reklamer for viagra og anden spam.

Uanset jeres redaktionelle bestræbelser er debat noget, vi er rigtigt mange, der kan lide at følge med i - og ofte blive klogere af. Det er jo tydeligt, at jeg ikke er den eneste, der ønsker det tilbage.
Men I har jo lavet forundersøgelser - og de viste altså, at kommentarsporet var uønsket?
Michael Kjærgård
3. JUNI 2019
En ting til: Det tog over en time fra kommentaren blev skrevet til den blev vist (muligvis mere, men jeg kan jo ikke sidde og glo på det hele tiden). Det må I simpelthen se at få rettet.
Michael Kjærgård
3. JUNI 2019
Nu arbejder vi jo i et fag med deadlines time for time, så her efter 14 dage spørger jeg forsigtigt om det bliver til noget med genindførelse af debatsporet på forsiden? Eller er det allerede lykkedes at slå debatten ihjel?
En anden ting: Når man nu for 10. (eller er det 11.?) gang i træk ikke har modtaget Journalisten, så er det et stort tilbageskridt at man ikke kan klage, fordi nr. 6 simpelthen ikke optræder på listen over blade man kan klage over. Hvorfor er det at Journalisten i modsætning til alle andre udgivelser først kommer dumpende med en e-paper udgave flere dage efter?
Annegrethe Rasmussen
21. MAJ 2019
Jeg synes, det er superflot og dejligt med et forbedret fagblad. Jeg er en af dem, der bruger sitet meget - som jeg har på fornemmelsen er typisk, når man bor udenfor Danmark.
Andreas Marckmann Andreassen
21. MAJ 2019
Kære Tommy Kaas

Tak for ros af vores Twitter-bånd. Du har ret, der bør linkes direkte til hvert tweet. Det får vi styr på.

Og igen, tak til alle for jeres mange input! Det sætter vi pris på.

Mvh
Andreas, Journalisten

Flere