Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:03 21.11.2022 Kerstin Bruun-Hansen

TV 2 får kritik for at konfrontere kilde med kamera på åben gade

TV 2 får kritik for at konfrontere kilde med kamera på åben gade

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Undervejs i ’Operation X’-udsendelsen ’Den store skattejagt’ fra februar i år, om kapitalfondes metoder til at undgå beskatning, opstår en klassisk scene, hvor tv-holdet for rullende kameraer forsøger at få en kritiseret erhvervsperson i tale.

Erhvervspersonen er under mistanke for at spille en vigtig rolle i en verserende skattesag mod et teleselskab, og konfrontationen foregår på gaden uden for et parkeringshus i København.

Men de optagelser får nu Pressenævnet til at udtale kritik af TV 2. Det fremgår af en ny kendelse.

Ifølge kendelsen lægger nævnet vægt på, at ’Operation X’ ikke forud for konfrontationen for rullende kamera havde forsøgt at kontakte erhvervsmanden for at stille ham de spørgsmål, TV 2 ønskede hans svar på.

Pressenævnet lægger desuden vægt på, at der ikke fremkom nye oplysninger eller oplysninger i øvrigt på tv-optagelserne fra konfrontationen, som belyste den konkrete sag.

Derudover kritiserer Pressenævnet også, at TV 2 i udsendelsen anvender stillingsbetegnelsen ’direktør’ om mandens rolle. Ifølge nævnet var den stillingsbetegnelse for unøjagtig i forhold til erhvervsmandens tidligere stilling som ’manager’ i konsortiet, som var hovedaktionær i teleselskabet.

SENESTE NYT

Flere nyheder