TV 2: Vi vil ikke smide Allan Simonsen ud

Ekstra Bladet kæmper for Allan Simonsen i Vild med Dans. I fredags ændrede TV 2 afstemningen i udsendelsen. »Fjernsynet er for dem, der kigger med,« siger Gitte Madsen, underholdningschef på TV 2. Chefredaktør på Ekstra Bladet mener ikke, at avisen saboterer programmet

Allan Simonsen, der som den eneste dansker er blevet kåret til Europas bedste fodboldspiller, gik igen videre i fredags i Vild med Dans, selv om hans danseevner ikke er lysende tydelige. Det udløste stor glæde på Ekstra Bladet, der har kørt en kampagne for, at Allan Simonsen skal blive i programmet.

Således skrev en journalist fra Ekstra Bladet i fredags på sin Facebook:

”En virkelig sjov aften på job. Missionen lykkedes. Allan er videre.”

TV 2 ændrede ellers i fredags proceduren for, hvordan man stemmer på Allan Simonsen, men underholdningschef Gitte Madsen fastholder, at det ikke var for at smide Allan Simonsen ud.

»Vi har fået uforholdsmæssigt mange henvendelser, så derfor ændrede vi koden op til programmet. Vi ville foretage en symbolsk handling om, at det er ens for alle,« siger hun.

Men I ændrede vel koden, fordi I gerne vil have Allan Simonsen ud?

»Nej, det er der ikke noget som helst faktuelt i. TV 2 vil ikke have Allan Simonsen ud. Det er nøjagtig samme regler for alle par. Vi vil heller ikke gå ind og ændre på, at det er seerne, der bestemmer, hvem der går videre.«

Men I har vel gjort det, fordi I har en tese om, at mange, der stemmer på ham, ikke ser programmet?

»Der er mange, der elsker Allan Simonsen uden at have en relation til ham, og det kan jeg godt forstå, for han er et dejligt menneske. Problemet er, når man går ind og stemmer i en konkurrence, der gerne skulle være lige for alle. Fjernsynet er for dem, der kigger med,« siger hun.

Den udlægning er Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, dybt uenig i.

»Det er noget vrøvl. TV 2 er for alle danskere. De skal vel ikke udelukke nogen fra at stemme. Ellers må man lave et andet koncept, hvor kun dem, der ser programmet, kan stemme,« siger han.

Hvorfor bruger I så meget krudt på det her?

»Fordi det er morsomt. Allan Simonsen har i den grad taget folket med storm. Han er ikke verdensmester i dans, men han er charmerende. Hele udgangspunktet for Vild med Dans er, at det er Danmarks modigste dansere, og det må man sige, at han er. Vi er helt på Allans side. Det er TV 2, der tager det her alt for alvorligt. Hvis man vil involvere folk, kan man ikke bare lave det om,« siger han.

Hvorfor bruger I tid på at sabotere en konkurrents program?

»Det er TV 2, der saboterer sig selv. Det er et kæmpe selvmål fra deres side, når de ændrer koden for at afgive en stemme. Vild med Dans er ikke en dansekonkurrence, men et underholdningsprogram og en popularitetskonkurrence. TV 2 bør lade det være ved det i stedet for at blive fornærmede.«

»Hvis man skal løfte det her op, så viser det jo, hvad brugerinvolvering er. Hvis man involverer brugerne i noget, kan man ikke forudsige, hvad der sker. De går helt galt i byen, når de tror, at de kan styre det,« siger Poul Madsen.
 

1 Kommentar

mette ottesen
15. NOVEMBER 2013
han er et flop i vild med
han er et flop i vild med dans aldrig har jeg været så frustreret over en nydanser kan komme så langt uden at kunne danse og jeg har set alle programmer ,det har ødelagt oplevelsen af hvad jeg mener vild med dans er.