Fogedforbud

TV 2 frikendt: Skjulte optagelser må bruges

Stutteri-ejer Andreas Helgstrand begærede tidligere på året fogedforbud mod optagelser, TV 2 havde lavet ved hjælp af en muldvarp

TV 2’s redaktør frikendes, og kanalen kan bruge de optagelser, der er lavet på stutteri Helgstrand Dressage tidligere på året.

Det har Retten i Aalborg afgjort, efter at stutteriejer Andreas Helgstrand i juni begærede fogedforbud.

Det oplyser retten til Journalisten.

Helgstrand Dressage har efterfølgende oplyst i et opslag på Facebook, at man anker dommen og ikke ønsker at kommentere sagen, før retten har taget stilling til anken.

Ifølge Andreas Helgstrand var det TV 2-programmet ’Operation X’, der havde haft en såkaldt muldvarp på stedet. Muldvarpen var ifølge ham blevet ansat som hestepasser hos Helgstrand Dressage, hvor vedkommende så skulle have arbejdet med skjult kamera.

”Jeg og vi ved ikke, hvad agenten har optaget med sit skjulte kamera, da TV 2 ikke uden censur har villet dele de med skjult kamera foretagne optagelser med os,” skrev Andreas Helgstrand i en udtalelse, der i juni blev udgivet på Helgstrand Dressages Facebook-profil.

Den metode ville man fra stutteriets side ikke finde sig i.

”Der har vi i dag indleveret begæring om forbud til retten i Aalborg og politianmeldelse mod TV 2 og de involverede medarbejdere,” skrev Andreas Helgstrand i opslaget.

”Heste er store og stærke”

TV 2 bekræftede i juni, at der var begæret fogedforbud, mens redaktionschef for TV 2 Dokumentar Michael Nørgaard ikke ønskede at ”kommentere programmer, der endnu ikke er færdige og publicerede”.

Han understregede samtidig, at TV 2 udelukkende benytter sig af skjult kamera, når dokumentation ikke kan indhentes på anden vis, og hvis det dokumenterer og afdækker væsentlige samfundsrelevante forhold. Derudover oplyste han, at:

”Vi har tilbudt Andreas Helgstrand, at han kan se de relevante passager af de skjulte optagelser, uden at vi filmer det.”

Et par dage inden begæringen om fogedforbud blev offentliggjort, udgav Helgstrand Passage et andet indlæg på Facebook, hvor det blev gjort klart, at man tog afstand fra TV 2’s metode.

”Alle, der har med tilridning af heste at gøre, ved, at heste er store og stærke, og at det ofte kræver hjælpemidler. Det bruger vi også hos os,” udtalte Andreas Helgstrand i den pressemeddelelse.

”Det ville vi da gerne have vist TV 2. Men ingen på deres redaktion har kontaktet os i håbet om at skabe dialog og forståelse. Ikke et opkald, ikke en mail. Hvorfor har TV 2 ikke ringet og spurgt, om de kunne komme og filme vores metoder? Hvorfor er TV 2 gået helt uden om os, når nu hele programmet tilsyneladende skal handle om Helgstrand Dressage?” siger han videre.

Millionforretning

Stutteriet Helgstrand Dressage leverede sidste år et overskud på knap 120 millioner og hævede omsætningen fra 440 millioner kroner til 530 millioner kroner. Det på trods af negative historier, i forbindelse med at Nordjyske bragte flere artikler om, at forretningspartnere har beskyldt Andreas Helgstrand for snyd ved salg af heste.

Blandt andet beskyldes han for at sælge heste til overpris og millioner under bordet, hvilket norske medier også har beskrevet.

Andreas Helgstrand har afvist de anklager.

Som dressurrytter har Andreas Helgstrand deltaget ved OL i 2004 og 2008. Ved det sidste vandt han bronze med det danske dressurhold, og siden da har han været selvstændig. 11 år senere kunne han kalde sig milliardær, da regnskabet for Helgstrand Dressage viste en egenkapital på lige godt en milliard kroner.

0 Kommentarer